Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Nelu Ploieșteanu a murit!

Lumea muzicii lăutărești a mai pierdut un nume mare. Nelu Ploieșteanu a murit! Anunțul a fost făcut de Mara Bănică, aceeași care a anunțat decesul Corneliei Catanga.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Artistul de muzică lăutărească a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 70 de ani. Din păcate, infecţia cu noul coronavirus, asociată cu problemele medicale preexistente, i-au fost fatale lui Nelu Ploieșteanu. El se afla de mai multe zile internat la reanimare în stare foarte gravă.
 
Nelu Ploieșteanu a murit exact la o săptămână după Cornelia Catanga și la circa doi ani de la moartea fiului său.

A fost regele muzicii lăutărești

Ion Dumitrache (n. 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova, România), nume de scenă Nelu Ploieșteanu, este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Muncește chiar de la 18 ani când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon. A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timișoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere. În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda). Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.

După ”90 a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintește câte spectacole și turnee a avut. A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla unde cântă și în prezent. A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult de tot familia dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei pleacă de fiecare dată – să o poată întreține.

Are cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Pentru el a însemnat atât o satisfacție profesională cât și una sentimentală.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Târgul de carte Gaudeamus 2020 se ține online

Andreea Damian

Dan Bittman, motivul incredibil pentru care nu s-a însurat niciodată

Andreea Damian

Meghan Markle a îmbrăcat rochia de mireasă cu o lună înainte de nunta cu Harry

Andreea Damian

Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile

realitatea

Cum arată acum cei mai frumoși bărbați din lume! Timpul nu i-a iertat

Andreea Damian

1 comentariu

Sandra 2 April 2021 at 8:06 Răspunde

Scrie un comentariu