Home > Agenda > O noua dimensiune in arta contemporana – Handcut Collage

O noua dimensiune in arta contemporana – Handcut Collage

Mihaela Nastase este un artist contemporan pasionat de arta colajelor analoage, care transpune emotii prin juxtrapuneri creative ale unor imagini decupate din diverse publicatii.

Inca din copilarie, Mihaela a fost fascinata de curentul Pop Art si a fost inspirata de lucrarile unor artisti consacrati precum Roy Lichtenstein sau Andy Warhol, insa recunoaste ca modul in care percepe lumea a fost influentat in special de revistele glossy si de stilul eclectic al videoclipurilor anilor ’90.

“Colajele Mihaelei Nastase apartin arealului feminin, fragil si ludic, insa autoreflexiv si cotundent in acelasi timp. Tematicile colajelor artistei aduc si comentarii sociale, de factura documentara, precum seria de colaje Africa sau de factura ironica, precum Drink, Pray, Love. Mihaela si-a reluat o pasiune din copilarie si o face foarte bine la maturitate, intr-un downsizing dinspre profesional legislativ inspre profesional creativ, un proces individual care produce soul art. Un semn pentru noi toti ca putem sa ne regasim libertatea in pasiuni vechi sau noi! ”, declara Silvia Rogozea, critic de arta.

O-noua-dimensiune-in-arta-contemporana–Handcut-Collage3Prima expozitie de arta colajelor a Mihaelei Nastase are scop caritabil 

Prima expozitie a artistului contemporan Mihaela Nastase a fost deschisa publicului in perioada sarbatorilor de iarna si are un scop caritabil. Tablouri realizate din colaje vor fi expuse pana la finele lunii martie la Plot&Coffee Shop din Strada Biserica Enei Nr 2 din capitala, iar fondurile obtinute din vanzarea lucrarilor vor fi donate in totalitate catre copiii din Centrul de Plasament DGASPC din Sectorul 4.

„Imi place sa decupez si sa-mi organizez ca intr-un puzzle emotiile pe hartie. Simt ca mainile mele au o conexiune intuitiva cu foarfecele si nici nu stiu cand trece timpul atunci cand ma pierd printre imagini care ma inspira. Imi place sa-mi las subconstientul sa se joace pe coala alba cu farame de vise si cosmaruri, este o experienta cathartica”, spune Mihaela Nastase.

La inceputul acestui an, Mihaela a fost invitata sa-si expuna colajele, alaturi de alti artisti internationali, in cadrul expozitiei Works on Paper la prestigioasa Galerie de Arta Contemporana The Brick Lane Gallery din Londra. Iar pe viitor, artista va expune in galerii de arta din Roma, Tokio si New York. Mai multe informatii despre despre Mihaela Nastase si colajele pe www.handcutcollage.com.

Articole asemanatoare
Britney Spears va avea prima expoziție de artă – Sometimes You Just Gotta Play!!!!!!
O artistă creează sunete de pasăre sintetice pentru a arăta amenințarea la adresa păsărilor adevărate
Ultima tendință ușor stupidă pe internet dar care creează dependență: gelatina
Banksy explică de ce falsurile l-au forțat să intre în comerțul electronic și să-și vândă arta

Comenteaza acest articol

O noua dimensiune in arta contemporana – Handcut Collage

by realitatea   1 min
0