Home > Health > O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani

O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani

menopauză

O procedură medicală ce permite femeilor să întârzie apariția menopauzei cu până la 20 de ani a fost descoperită de specialiștii FIV din Marea Britanie.

Medicii susțin că de operație ar putea beneficia mii de femei care prezintă probleme grave de sănătate, cum ar fi afecțiuni cardiace și osteoporoza, care sunt cauzate de menopauză.

Specialiștii consideră că aceeași procedură ar putea îmbunătăți viața a milioane de femei prin întârzierea apariției celor mai frecvente simptome ale menopauzei, care variază de la starea de spirit scăzută, anxietate și dificultăți de somn, până la bufeuri, transpirații nocturne și libidou scăzut.

Procedura costă între 7.000 și 11.000 lire sterline și poate fi realizată de femeile până în 40 de ani. Nouă femei au beneficiat până în prezent de această operație, care a constat în îndepărtarea și înghețarea țesutului ovarian, în vederea întârzierii apariției menopauzei. Atunci când femeile vor intrat la menopauză, posibil după 20-30 de ani, țesutul respectiv poate fi dezghețat și grefat înapoi în corp. Pentru a restabili nivelul hormonilor care scad, medicii aleg de obicei loc din corp foarte bine vascularizat, cum ar fi axila.

„Acesta este primul proiect din lume care oferă femeilor sănătoase crioprezervarea țesutului ovarian doar pentru a întârzia menopauză”, a declarat pentru Sunday Times, directorul medical al companiei care a coordonat cercetarea.

Medicii folosesc deja o procedură similară pentru a proteja fertilitatea fetelor și a femeilor care urmează un tratament pentru cancer. Înainte de a începe chimioterapia, medicii elimină o parte din țesutul ovarian și îl îngheață. Dacă femeia dorește să aibă copii în viitor, țesutul este apoi dezghețat și reimplantat lângă trompele uterine.

Cât de multă întârzie procedura apariția menopauzei depinde de vârsta la care țesutul este preluat și apoi grefat. Țesutul prelevat de la o femeie de 25 de ani ar putea amâna menopauză timp de 20 de ani, în timp ce cel luat de la o femeie de 40 de ani ar putea întârzia apariția ei doar cinci ani.

 

 

Articole asemanatoare
menopauza
Ce schimbări produce menopauza asupra pielii tale? (P)
menopauză
Legătura surprinzătoare dintre sex și menopauză pe care femeile sigur nu o știau
femeia
De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?
Berea in ameliorarea simptomelor menopauzei!

O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani

by Andreea Damian   1 min
2