Home > Hobby > O nouă provocare online pune în pericol vieţile tinerilor

O nouă provocare online pune în pericol vieţile tinerilor

Cea mai recentă provocare online se numeşte „In My Feelings” Challenge şi implică săritul dintr-o maşină în mers şi realizarea unui dans pe melodia omonimă a rapperului Drake. Noul fenomen – cunoscut și ca „KiKI Challange” a luat cu asalt internetul, așa cum s-a întâmplat cu Ice Bucket Challenge, Harlem Shake sau Mannequin Challenge.

Provocarea a început printr-o rutină de dans realizată pe baza melodiei „In My Feelings” a lui Drake, de către un Instagrammer cunoscut sub numele de „TheShiggyShow”. Dar aceasta a evoluat în ceva complet diferit. Din păcate, mulţi nu își dau seama că îşi pun viaţa în pericol, încercând să recreeze dansul realizat de Shiggy, sărind din maşini în mişcare și rănindu-se.

Provocarea Keke a strâns sute de clipuri video cu oameni care dansează pe lângă mașinile pornite

Numeroase filmări arată tineri care execută provocarea, iar uneori rezultatele sunt de-a dreptul teribile – se lovesc de stâlpi, alunecă din maşină sau, mai grav, sunt loviţi de un alt vehicul, scrie The Guardian.

Unul dintre cele mai grave accidente provocate de „Kiki Challenge“ a fost înregistrat în statul american Iowa, unde o tânără în vârstă de 18 ani a ajuns la spital cu hemoragie şi fractură craniană. Fata a încercat să execute mişcarea, însă a căzut din maşină şi s-a lovit la cap.

Întrucât această provocare este foarte populară în Statele Unite, Comisia Naţională de Siguranţă a Transporturilor (NTSB) îi avertizează pe cei care doresc să participe la această activitate că ceea ce fac este ilegal. Nu doar faptul că sar din maşină şi îşi pun în pericol propria viaţă, însă faptul că cineva din interiorul maşinii filmează întregul proces încalcă regulile de circulaţie care interzic utilizarea dispozitivelor electronice la volan.

Noul challenge nu a ocolit nici internetul din Republica Moldova iar o parodie făcută de un tânăr a ajuns virală pe reţelele de socializare. În doar câteva zile a stârns peste 1,3 milioane de vizualizări.

Articole asemanatoare
drake
Casa lui Drake arată ca un monument. Are propriul teren de baschet FOTO
Celine Dion
Celine Dion, apel disperat către Drake: „Te rog. Nu face asta”
Finala NBA: Barack Obama mai popular decât Drake chiar în orașul natal al rapperului
Drake
Drake cântă despre pericolele schimbărilor climatice, dar își ia avion de 185 mil. $

Comenteaza acest articol

O nouă provocare online pune în pericol vieţile tinerilor

by Andreea Damian   1 min
0