Tabu
LIFE & LOVESlider

„Obsedații” de telefonul mobil fac mai mult sex decât ceilalți

Studenții care folosesc foarte mult telefonul mobil întrețin mai multe relații sexuale decât colegii lor mai puțin dependenți de dispozitive, susține un studiu, dar s-ar putea să nu fie însă mai fericiți.

O echipă de cercetători a studiat 3.425 de studenți americani și britanici cu privire la utilizarea telefonului mobil, sănătatea mintală și alte aspecte din viața lor. S-a aflat că unul din 5 studenți foloseau prea mult telefoanele, fiind susceptibili de a avea mai mulți parteneri sexuali, probleme cu alcoolul, probleme cu sănătatea mintală și rezultate academice mai proaste. Dintre aceștia, participanții de sex feminine și mai tineri utilizau telefonul excesiv.

Dintre utilizatorii în exces a telefonului mobil, 38% au raportat că au avut doi sau mai mulți parteneri sexuali în ultimul an, iar 7% – șase sau mai mult – comparativ cu 27% dintre participanții mai puțin dependenți de telefon.

Acest lucru s-ar putea explica prin faptul că aplicațiile pentru întâlniri îi ajută pe studenți să găsească mai mulți parteneri sau pentru că fiind dependenți de telefoane mobile îi determină pe studenți să neglijeze relațiile tradiționale. „Smartphone-urile pot acționa ca o cale socială spre contactul sexual, fie prin intermediul unor parteneriate susținute sau mai mult sex ocazional”, au spus cercetătorii de la Universitățile Cambridge (Marea Britanie) și Minnesota (SUA).

„Rezultatele studiului au arătat o puternică asociere între utilizarea excesivă a telefonului si impulsivitatea”, a spus autorul si psihiatrul Sam Chamberlain, de la Universitatea din Cambridge, potrivit The Times. „S-ar putea spune că persoanele impulsive sunt mai predispuse să se simtă dependente de telefoanelor lor, astfel încât acestea sunt mai deschise către întâlniri aranjate prin aplicații”.

A avea o viață sexuală activă și aventuroase nu pare totuși să-i facă pe acești studenți mai fericiți, deoarece au și mai multe șanse de a consuma alcool și de a fi afectați de anxietate, de o scădere a stimei de sine și de alte probleme de sănătate mintală. Dacă oamenii consumă mai mult alcool și au mai mulți parteneri sexuali, aceștia se pot angaja și în comportamente mai riscante, cum ar fi sexul neprotejat.

 

ARTICOLE SIMILARE

Un designer vinde o geantă făcută din limbă de aligator și coloana vertebrală a unui copil

Andreea Damian

POT ⎪ Povestea unei tabere de artă

Ciocîrlan

Polițiștii britanici, pe urmele unui hoț care seamănă leit cu Ross din Friends

Andreea Damian

Regina Elisabeta a II-a, la prima acțiune publică de la începutul pandemiei. Cum a fost surprinsă

Andreea Damian

Premieră M STUDIO ⎢ PAM PARAM de Andrea Gavriliu

Ciocîrlan

Fundația înființată în memoria lui Avicii va sprijini oamenii cu afecțiuni mintale

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu