Tabu
LIFE & LOVESlider

Poliamorul – un stil de viata nonconformist

Tuturor ni s-a intamplat cel putin o data sa fim intr-o relatie, sa ne atraga atentia o alta persoana si sa  ne faca sa ne gandim ca ar fi bine sa putem avea mai multe relatii in acelasi timp.

Persoanele carora li se intampla asta des au ales relatiile poliamoroase. Poliamorul este un concept ce isi are originile in Satele Unite ale Americii, dar care a devenit popular si in Europa, in tari precum Marea Britanie, Germania, Olanda, Brazilia, Spania sau Rusia. Acest  stil de viata implica a fi deschis catre mai multe relatii de iubire concomitente, in care partenerii sunt in cunostinta de cauza si sunt de acord cu aceasta practica.

Familia poliamoroasaRelatii poliamoroase vs. relatii deschise
Relatiile poliamoroase sunt deseori confundate cu relatiile deschise, insa diferenta dintre acestea este ca practicantii poliamorului leaga relatii stabile, serioase si bazate pe sentimente cu mai multi parteneri, in timp ce adeptii relatiilor deschise au o singura relatie bazata pe sentimente, iar celelalte se bazeaza strict pe sex.

Comunicarea este cheia
Daca intr-o relatie monogama comunicarea este foarte importanta, in relatiile poliamoroase comunicarea este vitala. Pentru a mentine relatii sanatoase, este necesar pentru adeptii acestui stil de viata sa dicute deschis cu partenerii lor atat despre dorintele, sentimentele si nevoile acestora, cat si despre cele proprii.

Nu este loc de gelozie sau posesivitate
Poliamorul nu este potrivit pentru persoanele geloase sau posesive. Pentru a putea avea relatii stabile cu persoane care sunt si ele adeptele acestui stil de viata, practicantii poliamorului trebuie sa lase gelozia si posesivitatea de-o parte si sa accepte faptul ca si partenerii lor au alti parteneri. De aceea, in astfel de relatii nu isi au locul reprosurile legate de modul in care celelalte relatii ale acestora decurg in comparatie cu a lor.

poliamorNu trebuie sa existe o ierarhie a relatiilor
Pentru a mentine legaturi sanatoase si de lunga durata cu mai multi parteneri, nu trebuie sa existe o ierarhie a relatiilor. Toate trebuie sa fie la fel de importante  si adeptii acestui concept sunt nevoiti sa acorde tuturor partenerilor atentie in mod egal. A avea un partener preferat, a acorda mai multa atentie sau a petrece mai mult timp cu unul dintre parteneri va duce, in timp,  la probleme in celelalte relatii si acestea se vor raci.

Organizarea timpului este foarte importanta
De multe ori este destul de greu sa iti faci timp pentru o relatie, job, prieteni si sa ai si putin timp pentru tine din cand in cand. Pentru cei care prefera relatiile poliamoroase, organizarea timpului este foarte importanta deoarece sunt nevoiti sa isi faca timp pentru fiecare dintre parteneri. Agenda trebuie sa fie intotdeauna organizata si totul trebuie planuit in detaliu.

Familia poliamoroasa
Pentru adeptii acestui stil de viata, relatiile dintre parteneri sunt foarte importante si se bazeaza pe respect reciproc, deschidere si transparenta. In Statele Unite ale Americii exista numeroase familii poliamoroase in care mai multi membri traiesc sub acelasi acoperis,  responsabilitatile sunt impartite si fiecare dintre parteneri are un rol bine definit. Acestia cresc impreuna copii care primesc atentie si grija din partea tuturor membrilor in mod egal, nu doar din partea parintilor biologici.

Asadar, in timp ce poliamorul este o practica noua in Romania si nu este inca vazuta cu ochi buni, este din ce in ce mai des intalnita atat in Statele Unite ale Americii, cat si in tari din Europa. Persoanele care isi doresc sa renunte la monogamie si la familia nucleara in favoarea unei relatii sau chiar familii poliamoroase trebuie sa se asigure ca isi doresc asta cu adevarat si ca vor putea face fata reactiilor si parerilor societatii, prietenilor si familiei. Ramane de vazut daca acest concept va deveni popular si in Romania.

Vezi si: 

http://www.tabu.ro/afla-care-sunt-riscurile-intr-o-relatie-secreta/ 

http://www.tabu.ro/barbatii-se-tem-de-femeile-puternice-mit-sau-adevar/ 

http://www.tabu.ro/adulterul-doar-o-oportunitate/

ARTICOLE SIMILARE

Tipul de cancer care face foarte multe victime în rândul tinerilor europeni

Andreea Damian

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

Andreea Damian

Slăbește simulând sexul alături de Longoria, Vergara, Biel, Alba și Johansson – VIDEO

realitatea

Succesul – De la calatorie la destinatie, conceptul prins intre material si spiritual

realitatea

Cum arăta Meghan Markle când era asistentă de televiziune

Andreea Damian

Casa lui Drake arată ca un monument. Are propriul teren de baschet FOTO

Andreea Damian

Scrie un comentariu