Home > Fashion > Prada devine primul brand de lux care semnează un acord de sustenabilitate

Prada devine primul brand de lux care semnează un acord de sustenabilitate

Prada

Brandul de lux Italian Prada a semnat un contract în valoare de 50 de milioane de euro cu compania de servicii financiare Crédit Agricole Group, în efortul de a susține sustenabilitatea.

Împrumutul de durabilitate de cinci ani, care este primul de acest fel din industria de fashion de lux, permite casei de modă din Italia să își modifice ratele dobânzilor anual, dacă atinge anumite obiective ecologice.

Aceste trei obiective, alese de Crédit Agricole, sunt

  • dacă angajații Prada se pregătesc sau lucrează pentru o anumită perioadă de timp
  • dacă brandull folosește o cantitate adecvată de înlocuitor durabil pentru nylon – Re-Nylon
  • dacă un anumit număr de magazine Prada primesc certificări LEED (Leadership în Energie și Design de Mediu)

Alessandra Cozzani, director financiar Prada, a explicat semnificația împrumutului pentru durabilitate. „Această tranzacție demonstrează că sustenabilitatea este un element cheie pentru dezvoltarea grupului Prada, integrat din ce în ce mai mult în strategia noastră”, a declarat Cozzani într-o declarație transmisă de Vogue Business.

Serviciul de Analiză, Monitorizare şi Informare Environmental Finance susține că în timp ce împrumutul Prada este o afacere nouă în cadrul industriei de lux, împrumuturile legate de sustenabilitate au crescut în ultimii ani. Piața împrumuturilor legate de sustenabilitate a crescut de la 5 miliarde de dolari în 2017 la 40 miliarde de dolari în 2018.

Alberto Bezzi, bancher senior la Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, a declarat că „noutatea” acordului cu Prada este găsirea unei modalități de a „măsura” eforturile casei de modă pentru a fi mai sustenabile „într-un mod tangibil”. Modul în care urmează să fie măsurate obiectivele de către Prada nu a fost încă dezvăluite.

Împrumutul legat de durabilitate este doar una dintre mai multe inițiative ecologice pe care brandul le-a promovat în ultimele timpuri. La începutul acestui an, Prada a lansat o colecție de genți din nylon, fabricate din plastic reciclat.

 

 

Articole asemanatoare
S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano
Gucci își ia revanșa după acuzațiile de rasism. Este cea mai inteligentă mișcare a brandului de modă
Prada
Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine
Prada reinveanteaza clasica coada de par

Comenteaza acest articol

Prada devine primul brand de lux care semnează un acord de sustenabilitate

by Andreea Damian   1 min
0