Tabu
LIFE & LOVESlider

Primul cuplu care testeză gelul contraceptiv pentru bărbați susține că stimulează și libidoul

După 60 de ani de la inventarea pilulei contraceptive pentru femei, un contraceptiv hormonal pentru bărbați ar putea ajunge pe piață după ce trece testele de siguranță. Un cuplul din Edinburgh se află printre primii oameni din lume care testează un gel anticoncepțional pentru bărbați.

Cuplul James Owers, în vârstă de 29 de ani, și Diana Bardsley, în vârstă de 27 de ani, se numără printre cele peste 450 de cupluri care vor testa gelul într-un studiu care începe sâmbătă. Oamenii de știință speră ca testele să arate că gelul este la fel de eficient ca pilula contraceptivă pentru femei și să ducă astfel la schimbarea atitudinii sociale asupra controlului sarcinii.

James Owers și Diana Bardsley, voluntari în cadrul proiectului

„Bărbații trebuie să aibă mai multe opțiuni. Acum este foarte ușor pentru ei să spună nu e treaba mea”, a declarat James. „Dacă gelul devine accesibil pe o scară largă și nu îl folosești, practic iei decizia de a nu-ți asuma responsabilitatea”, mai spune el.

Pentru James și Diana gelul va fi singura lor metodă de contracepție pentru următoarele 12 luni. El folosește gelul din luna februarie, iar din acel moment a fost monitorizat în mod frecvent pentru a vedea dacă are efectul dorit asupra organismului. A durat mai puțin de două luni pentru ca acesta să înceapă să fie eficient, spune bărbatul, și în ultima săptămână nici Diana nu și-a mai luat pilula. În ceea ce privește efectele secundare ale gelului, James spune că nu a simțit niciunul, ba mai mult, i-a crescut libidoul.

[Gelul] oferă șansa ca oamenii să aibă mai multă responsabilitate. Acest lucru nu poate avea decât un impact pozitiv asupra relației dintre femei și bărbați în societate”, a spus Bardsley, cercetător social. Gelul, care se aplică zilnic pe piept, umeri și brațe, este o combinație de progesteron și testosteron, având rolul de a bloca producerea de spermă. Combinația este menită să evite eventuale efecte secundare negative cum ar fi indispoziția, creșterea în greutate și scăderea libidoului.

Deoarece testosteronul este asimilat atât de repede de ficat, nu poate fi administrat eficient pe bază de pastilă, acesta fiind și principalul motiv pentru care nu a fost inventat până acum un contraceptiv pentru bărbați.

 

ARTICOLE SIMILARE

Planurile de lansare ale noului album Lady Gaga, date peste cap de epidemia de coronavirus

Andreea Damian

Îngrijirea tenului | Când trebuie să începi să folosești produse antirid

Andreea Damian

Aplicarea gelului dezinfectant | Cele cinci greșeli pe care le face toată lumea

Andreea Damian

Filmul Last Christmas devine noul clasic de Crăciun

Andreea Damian

Rochia purtată de Lady Gaga la Globurile de Aur, scoasă la licitație. Casa Valentino: „A fost furată”

Andreea Damian

Drama actriței care a jucat-o pe “Ecaterina Teodoroiu”, ucisă din cauza unei eșarfe

Tabu Tabu

4 comentarii

Scrie un comentariu