Tabu
LIFESTYLE Slider

Raport: Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale

carnea

Cea mai mare parte din carnea pe care oamenii o vor consuma în 2040 nu va proveni de la animalele sacrificate, potrivit unui raport care arată că 60% din aceasta va fi produsă fie în laborator, fie va fi înlocuită cu produse vegetale care arată și au gust de carne.

Raportul consultantului global AT Kearney evidențiază impactul pe care producția de carne îl are asupra mediului și îngrijorările pe care oamenii le au asupra bunăstării animalelor în cadrul exploatațiilor agricole. Același raport sugerează că tranziția va fi rezultatul unei conștientizări crescânde a consecințelor ecologice ale metodelor tradiționale de creștere a cărnii și a cererii în creștere de alternative vegane.

Carne crescută în laborator din culturi de celule

Carnea crescută în laborator – numită şi carne curată – ar putea elimina cruzimea faţă de animale, relele tratamente aplicate animalelor care sunt crescute pentru a fi sacrificate. Totodată, s-ar putea reduce considerabil costurile de mediu pe care le presupune producţia de carne, singurele resurse necesare fiind cele de generare şi de susţinere a culturilor de celule. Carnea ar putea fi produsă prin recoltarea unei simple mostre de muşchi de la un animal. Tehnicienii pot colecta celulele stem din ţesut, le pot multiplica şi creşte un nou muşchi. Carnea este identică cu cea produsă în mod convențional și tinde să devină realitate.

AT Kearney estimează că aproximativ 1 miliard de dolari au fost investiți în înlocuirea cărnii de origine animală cu produse pe bază de plante care au fost deja încercate de consumatori în multe din restaurantele britanice.

Raportul face referire la schimbarea „incontestabilă” către dietele vegane, vegetariene și flexibile. Carnea produsă în laborator, spun experții citați de The Guardian, va fi preferata carnivorilor, reprezentând 35% din cantitatea totală de carne consumată în 2040, dar produsele pe bază de plante vor fi „esențiale” în perioada de tranziție.

 

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Mila Kunis nu vrea să mai joace alături de Ashton Kutcher

Andreea Damian

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Fotografie Cristiana Apostol – Despre utilitate

realitatea

Paris Hilton lansează al 25-lea parfum. Este o ediție specială!

Andreea Damian

Prinţesa Diana, în continuarea filmului Bodyguard, alături de Kevin Costner

Andreea Damian

Golden Sounds cu PAL Gold

realitatea

3 comentarii

Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la... - Ziare pe Net 13 June 2019 at 1:23

[…] Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la… totul pe TABU.RO […]

Răspunde
Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la... - Stiri eZZ 13 June 2019 at 2:47

[…] Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la… totul pe TABU.RO […]

Răspunde
Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la… – RO-Stiri.com 13 June 2019 at 3:04

[…] Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale, ci de la… totul pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu