Home > Lifestyle > culinar tabu > Raport: Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale

Raport: Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale

carnea

Cea mai mare parte din carnea pe care oamenii o vor consuma în 2040 nu va proveni de la animalele sacrificate, potrivit unui raport care arată că 60% din aceasta va fi produsă fie în laborator, fie va fi înlocuită cu produse vegetale care arată și au gust de carne.

Raportul consultantului global AT Kearney evidențiază impactul pe care producția de carne îl are asupra mediului și îngrijorările pe care oamenii le au asupra bunăstării animalelor în cadrul exploatațiilor agricole. Același raport sugerează că tranziția va fi rezultatul unei conștientizări crescânde a consecințelor ecologice ale metodelor tradiționale de creștere a cărnii și a cererii în creștere de alternative vegane.

Carne crescută în laborator din culturi de celule

Carnea crescută în laborator – numită şi carne curată – ar putea elimina cruzimea faţă de animale, relele tratamente aplicate animalelor care sunt crescute pentru a fi sacrificate. Totodată, s-ar putea reduce considerabil costurile de mediu pe care le presupune producţia de carne, singurele resurse necesare fiind cele de generare şi de susţinere a culturilor de celule. Carnea ar putea fi produsă prin recoltarea unei simple mostre de muşchi de la un animal. Tehnicienii pot colecta celulele stem din ţesut, le pot multiplica şi creşte un nou muşchi. Carnea este identică cu cea produsă în mod convențional și tinde să devină realitate.

AT Kearney estimează că aproximativ 1 miliard de dolari au fost investiți în înlocuirea cărnii de origine animală cu produse pe bază de plante care au fost deja încercate de consumatori în multe din restaurantele britanice.

Raportul face referire la schimbarea „incontestabilă” către dietele vegane, vegetariene și flexibile. Carnea produsă în laborator, spun experții citați de The Guardian, va fi preferata carnivorilor, reprezentând 35% din cantitatea totală de carne consumată în 2040, dar produsele pe bază de plante vor fi „esențiale” în perioada de tranziție.

 

Articole asemanatoare
Când și de ce a devenit drăguț să îmbraci copiii în costume de animale?
carnea
Revoluție vegană! S-a inventat carnea pe bază de aer
animale
Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice
Sunetul deranjant al vocii umane poate remodela un ecosistem sălbatic în întregime

Raport: Carnea pe care o vom consuma peste 20 de ani nu va proveni de la animale

by Andreea Damian   1 min
3