Tabu
Image default
CULTURESlider

Scenariu înfiorător: cum ar arăta Pământul, dacă s-ar topi toată gheața

În 2015, NASA dezvăluia că nivelul oceanelor a crescut cu aproximativ opt centimetri din 1992, înregistrându-se maxime de 23 de centimetri în unele locuri din cauza variaţiilor naturale de relief. Agenția spațială a estimat că până la sfârșitul secolului, oceanele vor crește cu până la 90 de centimetri.

Asta ar fi suficient pentru a muta milioane de oameni din întreaga lume. Dar dacă această tendință continuă și toți ghețarii s-ar topi, se prevede că oceanele vor crește cu 65,8 metri. Deci, unde va ajunge toată apa?

O echipă de experți de la Business Insider a realizat o simulare video care prezintă schimbări importante în configurația Pământului, în scenariul îngrozitor în care toată gheața de pe planetă s-ar topi. Unele dintre zonele care se vor inunda repede sunt, probabil (deloc surprinzător), Veneția sau Olanda, care dispar primele. La prima vedere, lucrurile nu stau rău!

Dacă întoarce globul și ne uităm însă în zona Asiei, observăm că orașe mari precum Calcutta (India) și Shanghai (China) vor fi șterse de pe fața planetei. Și SUA ar părea mai mică, să nu mai spunem că Florida ar fi complet sub ape.

Ceea ce este cel mai șocant este faptul că această hartă nu este o proiecție nebuneanscă a unui viitor neașteptat – sigur, lucrurile nu vor arăta poate chiar așa, dar oamenii de știință prezic mereu un viitor în care nu mai există ghețari pe Pământ.

ARTICOLE SIMILARE

Descopera cele mai vizionate filme de Craciun. Reuneste-ti familia si hai la maraton!

realitatea

Rapperul american Coolio, cunoscut pentru melodia ”Gangsta’s Paradise”, a murit la 59 de ani

Andreea Damian

Theo Rose și Alex Leonte, împreună la aceeași petrecere. Cum a reacționat Anghel Damian

Andreea Damian

Serena Williams, detalii despre bebelușul lui Meghan Markle

Andreea Damian

Șoc pentru fanii Adelinei Pestrițu! Ce schimbare a făcut vedeta

Tabu Tabu

Stiai ca Nick Gentry face tablouri din dischete reciclate?

realitatea

Scrie un comentariu