Tabu
HEALTH

Suplimentele cu ulei de peşte, un pericol. Ce arată cele mai recente studii

Un studiu recent arată că suplimentele alimentare cu ulei de pește ne pot provoca probleme cardiovasculare ce ne pun viaţa în pericol. 

Efectele pe termen lung pot fi dezastruoase. Din cauza sângelui îngroşat, apar probleme cardiace care pot fi fatale. „Nu știm exact modalitatea de a fi făcute, ele pot aduce un risc cardiovascular neașteptat. Cel mai mare pericol este promovarea lor”, declară Claudiu Stoicescu, medic cardiolog.

O cercetare, recent realizată în Marea Britanie pe peste 415.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, a arătat că, în anumite cazuri, aceste suplimente cu ulei de pește fac mai mult rău decât bine, scrie CNN.

Aproape o treime dintre subiecți, care au fost monitorizați în medie timp de 12 ani, au declarat că au folosit în mod regulat suplimente de ulei de pește.

În cadrul studiului, s-a arătat că uleiul de pește a ajutat doar persoanele cu boli de inimă existente, nu și pe restul.

În cazul persoanelor fără probleme cardiace, utilizarea regulată a suplimentelor de ulei de pește a fost asociată cu un risc cu 13% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială și cu un risc sporit cu 5% de a suferi un AVC, se arată într-un raport publicat de BMJ Medicine.

Totuși, acest supliment a fost util în unele cazuri: persoanele cu afecțiuni cardiace existente la începutul cercetării au avut un risc cu 15% mai mic de a trece de la fibrilația atrială la un infarct miocardic (atac de cord) și un risc cu 9% mai mic de a trece de la insuficiență cardiacă la deces atunci când au folosit în mod regulat ulei de pește.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum obții siropul de ridiche neagră, remediul popular pentru răceală

Andreea Damian

Încă un pericol pentru sănătate. Grăsimea se acumulează şi în plămâni

Andreea Damian

Cinci tendințe de sănătate pentru 2021

Andreea Damian

Primele antrenamente de aerobic cu denumiri in limba romana

realitatea

A fost dezvoltată casca pentru pacientele cu cancer de sân care oprește căderea părului

Andreea Damian

Această greșeală pe care o facem cu toții când bem apă de la robinet

Andreea Damian

Scrie un comentariu