Tabu
FASHION

Top 5 filme cu si despre moda

Lumea fashion este o lume invaluita in mister, tocmai de aceea ne atrage ceea ce se afla in spatele cortinei, nu doar stralucirea catwalk-urilor.

Sunt filme cu si despre moda care ne satisfac curiozitatea si ne arata realitatea acestei lumi fascinante.

top_5_filme_cu_si_despre_moda_4

Gia (1998)

Un film dur despre viata unui manechin de succes care devine victima modei. Filmul dezvaluie fara perdea tragedia frumusetii acestei femei care se refugiaza in droguri. Rolul Giei este interpretat de Angelina Jolie si i se potriveste perfect. Filmul este un frumos omagiu adus frumusetii si celor care cad in tentatia lumii fascinante din moda.

The devil wears Prada (2006)

Moda nu inseamna doar fashion shows, designeri, manechine si stilisti, din aceasta lume fac parte si redactiile fashion. The devil wears Prada este un film despre aceasta parte mai putin cunoscuta a modei si despre cum o simpla asistenta trebuie sa faca sacrificii pentru a-si pastra locul de munca si pentru a fi pe placul sefei ei, care este o adevarata celebritate in acesta lume. Un film in care Meryl Streep este impecabila, iar Anne Hathaway nu este mai prejos.

top_5_filme_cu_si_despre_moda_2

Coco avant Chanel (2009)

Acesta este un film biografic despre femeia care a marcat lumea fashion lasandu-si amprenta. O vedem pe Gabrielle Bonheur Chanel exact asa cum a fost ea, ambitioasa, luptatoare, neconformata cu regulile impuse de societate. Audrey Tautou  este magnifica in rolul lui Chanel.

top_5_filme_cu_si_despre_moda_5

Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009). 

Despre Chanel s-au facut mai multe filme, iar unul mai putin cunoscut despre viata incitanta sa este  Coco Chanel & Igor Stravinsky. Filmul relateaza povestea de dragoste dintre deja celebra Chanel si compozitorul rus Igor Stravinsky, o relatie pasionala dar interzisa, din cauza mariajului acestuia, intr-o perioada plina de succes pentru cei doi. Actorii principali ai acestui film sunt Anna Mouglalis si Mads Mikkelsen care fac un cuplu excelent.

Confessions of a Shoppaholic (2009)

Incheiem lista cu o comedie savuroasa, unul din acele filme in care se vor regasi toate femeile. Innebunita dupa cumparaturi, o tanara din New York se ingroapa in datorii in urma dependentei sale pentru cumparaturi. Acest film ne arata influenta pe care moda o are asupra oamenilor, in special asupra femeii. ”Shoppaholica” este actrita Isla Fisher care stie sa atraga atentia prin umorul sau.

Sursa foto: imdb.com

Vezi si:

Ce filme vedem in toamna asta? http://www.tabu.ro/ce-filme-vedem-in-cinema-toamna-asta/

10 filme stilish: http://www.tabu.ro/10-filme-stylish/

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Laura

realitatea

Prima ediție AUTOR, un adevărat succes

realitatea

Cum alegi pantalonii de bărbați potriviți pentru tine

Tabu Tabu

6 elemente de bază de care vei avea nevoie în această primăvară

Andreea Damian

Victoria Beckham își imaginează o colecție pentru Mango

Andreea Damian

Victoria Beckham sau Olivia Palermo?

realitatea

Scrie un comentariu