Tabu
LIFESTYLESlider

Top trei destinatii departe de urban, dar numai bune de vizitat!

Esti genul de persoana care atunci cand merge intr-o vacanta prefera destinatii urbane, pline cu magazine si cu hoteluri cu multe stelute? Sau mai degraba tipul de persoana care cauta aventuri tot timpul si locuri neexplorate dar cu o cultura fascinanta? Ei bine, daca te incadrezi in cea de-a doua categorie trebuie sa vizitezi ASAP aceste locuri!

Slovacia – The Little Big Country

Slovacia este cu siguranta o destinatie in care inca putem vedea urmele istoriei atat prin constructii, cat si prin picturile de pe cladiri. Parcul National Slovensky Raj va va tine cu sufletul la gura intr-un drum de aproximativ 10 ore (daca doriti sa vedeti tot parcul), punandu-va in fata de la albii de rau, la platforme peste lacuri si vai, lanturi de stanca, paduri vesnic verzi si mii de fluturi. Pe langa acest parc, merita vazut si Cicmany, un sat pictat pe care il putem, desigur, numi si muzeu in aer liber. Casele extrem de bine aranjate s-au lasat pictate pe dinafara cu motive simple, in alb, care fascineaza la o singura privire.

Chile – cea mai lunga tara din lume!

Vulcani, ghetari, desertul arid si fiordurile fac din aceasta tara o destinatie cu vaste locuri de vizitat. Primul lucru pe care il puteti face este o plimbare cu telecabina pe dealul Cerro San Cristobal, de unde puteti vedea chiar si Muntii Anzi. Imediat ce ajungeti in Los Pinguinos suntem siguri ca veti ramane fascinati de cei aproape 120.000 de pinguini care vor admira alaturi de voi privelistea de pe mica insula Magdalena. Daca exista, insa, o priveliste care nu va va lasa sa clipiti, aceea este fara doar si poate cea a ghetarului San Rafael, la care puteti ajunge cu barca ori cu avionul. De la temperaturile scazute din apropierea ghetarilor, puteti trece prin Torres del Paine, un loc extraordinar din sudul regiunii Patagonia. In acest parc national puteti vedea cele trei turnuri de paine, mai exact trei varfuri inalte de granit aparute in urma fortei ghetarilor.

Cehia – o tara a carui turism este in mare parte bazat pe locurile rurale

Boemia, Morava si Silezia, cele trei regiuni istorice ale Cehiei sunt, dupa cum poate stiti, cunoscute pentru constructiile vechi si monumente ce inca amintesc de tara ce nu de mult se afla sub puterea comunista. Cu toate acestea exista numeroase locuri ce merita vizitate! Pe langa castele si rezervatii naturale, Cehia este cunoscuta si pentru numeroasele crame ce se afla in zona Morava. Mai mult decat atat, puteti vizita Colonada Izvoarelor Fierbinti din Karlovy Vary, un gheizar natural cu o temperatura de peste 72 de grade, numeroase manastiri si Catacombele din Plzen (compus din beciuri si tuneluri adanci de trei etaje), iar pentru pasionatii de sport Statiunea Montana Kuneticka ofera o priveliste minunata spre lac.

Cu alte cuvinte, daca simtiti nevoia de a porni intr-o aventura si de a va imprieteni cu natura, cele trei destinatii de mai sus sunt perfecte pentru a va hrani pofta de cultura si adrenalina in acelasi timp! Ce mai stati pe ganduri? Porniti la drum!

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/top-5-cele-mai-romantice-destinatii-din-europa/ 

https://www.tabu.ro/locuri-magice-in-bucuresti-episodul-5/ 

https://www.tabu.ro/locuri-magice-bucuresti-natura-inviata-din-urbanism/

ARTICOLE SIMILARE

Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei

Andreea Damian

Lipsa somnului îi face pe oameni mai puțin atrăgători din punct de vedere social

Andreea Damian

Andra, GAFĂ VESTIMENTARĂ majora la ZUMA

Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice

Andreea Damian

Trei elemente esențiale pentru iarna 2021, propuse de Regina Letizia a Spaniei

Andreea Damian

Origami din ochelari optigami

realitatea

Scrie un comentariu