Home > Fashion > Victoria’s Secret angajează primul model transgender

Victoria’s Secret angajează primul model transgender

Victoria’s Secret

Valentina Sampaio este primul fotomodel transgender care se alătură brandului de lenjerie intimă Victoria’s Secret.

Tânăra în vârstă de 22 de ani a făcut chiar ea anunţul, pe Instagram, după ce a publicat o imagine și un video din culisele unei şedinte foto. „Nu încetați să visaţi”, a scris manechinul, alături de haștagurile „campaign”, „vspink” și „diversity”.

Un mesaj salutat de fani şi de mai multe celebrităţi, între care Laverne Cox, actriţă americană transgen, militantă pentru cauza LGBT. Din mesajul manechinului, oamenii au înțeles imediat că Valentina Sampaio va lua parte la o campanie a brandului de lenjerie intimă. „Primul fotomodel transgen care lucrează cu VS! Asta mă face foarte fericită!”, a scris modelul Victoria’s Secret Lais Ribeiro pe Twitter.

Într-un interviu acordat pentru Vogue în noiembrie 2018, Ed Razek, directorul departamentului de marketing al companiei mamă Victoria’s Secret, a făcut o serie de declarații controversate cu privire la manechinele supra-ponderale și transnge, care, potrivit lui, nu au ce căuta la Victoria’s Secret. „Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute”, a declarat Razek.

În februarie 2017, Sampaio devine oficial primul manechin transgen care a apărut pe coperta revistei Vogue, Vogue Paris. Apoi a apărut în Vogue Brazilia și Vogue Germania. Valentina Sampaio a devenit cunoscută în 2016, când a fost primul manechin transgen care a pozat pentru L’Oréal Paris, aminteşte The Rio Times. În acelaşi an, tânăra şi-a făcut debutul pe podiumurile de la Săptămâna Modei de la Sao Paulo.

Articole asemanatoare
Victoria's Secret
E oficial! Show-ul Victoria’s Secret din 2019, anulat
Victoria’s Secret
Un fost îngeraș Victoria’s Secret, grave probleme de sănătate după ce s-a înfometat timp de 10 ani
Victoria's Secret
Organizatorii show-ului Victoria’s Secret au luat o decizie care va afecta milioane de fani
Victoria's Secret
Victoria’s Secret a relansat colecția de costume de baie, după o pauză de trei ani

Victoria’s Secret angajează primul model transgender

by Andreea Damian   2 min
2