Home > Agenda > „All I Want for Christmas Is You” i-a adus lui Mariah Carey peste 60 mil. $

„All I Want for Christmas Is You” i-a adus lui Mariah Carey peste 60 mil. $

mariah carey

All I Want for Christmas Is You poate fi considerat unul dintre cele mai de succes cântece de Crăciun din toate timpurile. Nu este persoană care să nu fredoneze melodia în preajma sărbătorilor de iarnă. Și nu-i de mirare, pentru că aproape toate radio-urile din întreaga lume au inclus single-ul în playlistul de Crăciun, difuzându-l foarte des.

Această piesă, inspirată din epoca de glorie a casei de discuri Motown, a ajuns până pe locul al doilea în topul britanic atunci când a fost lansat în 1994, însă a fost împiedicat să ajungă pe prima poziţie de cântecul Stay Another Day al grupului East 17.

Mariah Carey a dat lovitura cu piesa, pentru că i-a adus până acum venituri de peste 60 de milioane de dolari din vânzările pe plan mondial. Scris şi compus de artistă în colaborare cu Walter Afanasieff, cântecul a apărut iniţial pe albumul MERRY CHRISTMAS lansat de cântăreaţa americană.

Vedeta a mai cântat piese de Crăciun – Silent Night, O Holy Night, Joy to the World – dar niciunul nu s-a bucurat de un asemenea succes. Deși Mariah Carey cântă mai degrabă despre dragoste decât despre a oferi cadouri, piesa este cel mai sus clasat single de Crăciun în topul Billboard’s Hot 100 din ultimii 50 de ani, situându-se pe locul 6.

All I Want for Christmas Is You este și cel mai vizualizat cântec de Crăciun pe Youtube la nivel mondial, potrivit Variety. Vizualizările zilnice ale cântecului în acest an au depășit 4,5 milioane și probabil că numărul lor va crește, întrucât vizionările zilnice globale de anul trecut au ajuns la 10,7 milioane în ajunul Crăciunului.

Pe locul 2 în topul celor mai vizualizate cântece de Crăciun pe Youtube se află piesa de pe coloana sonoră a filmului animat Frozen, Let It Go, interpretat de  Idina Menzel, care a atins maximul de vizualizări zilnice de 4,7 milioane în ajunul Crăciunului.

Articole asemanatoare
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
Mariah Carey
All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit
Mariah Carey sărbătorește triumful femeilor asupra societății corporatiste misogine
Mariah Carey
Un cunoscut ONG îi interzice lui Mariah Carey să cânte în Arabia Saudită

„All I Want for Christmas Is You” i-a adus lui Mariah Carey peste 60 mil. $

by Andreea Damian   1 min
1