Tabu
Image default
HEALTH Slider

Bărbații își stresează soțiile de două ori mai mult decât o fac copiii

Viața de părinte este frumoasă, însă privită din anumite unghiuri poate fi extrem de stresantă și de extenuantă. În toată această ecuație a familiei cel mai nefericit personaj rămâne mama. De ce? Pentru că femeia trebuie să fie o soție minunată, o gospodină desăvârșită și o mamă grijulie. Pe lângă asta, femeia secolului 21 are și carieră, care o transformă într-o super-femeie. Stresul cauzat de soț și copii o obosește și asta îi poate afecta jobul.

Pentru a studia mai bine această situație, www.today.com a efectuat un sondaj la care au participat peste 7.000 de mame. Rezultatele au arătat că nivelul mediu de stres pentru o mamă este de 8,5 din 10. În plus, 46% dintre femeile chestionate au spus că soții lor le provoacă mai mult stres decât copiii lor.

Un alt lucru pe care cercetătorii l-au descoperit în urma sondajului a fost că trei din patru mame cu parteneri au raportat că ele îndeplinesc majoritatea îndatoririlor părintești și casnice. Una din cinci mame a raportat, de asemenea, că nu primește ajutor suficient din partea soțului, ceea ce este o sursă imensă de stres zilnic. De asemenea, mamele s-au plâns că nu au suficient timp, pentru a face tot ce trebuie făcut într-o zi obișnuită.

Stresul afectează de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților

Un alt studiu efectuat de Universitatea din Padova a constatat că, dacă soția nu mai este, iar soțul rămâne cu toate responsabilitățile, sănătatea sa se deteriorează. Dar dacă soțul nu mai este, starea de sănătate a soției se îmbunătățește. E de înțeles de ce scoțianca Jessie Gallan a trăit 109 ani. Bătrâna nu s-a căsătorit niciodată! Nu se știe însă dacă acesta a fost secretul longevității sale, însă a mărturisit înainte de a muri în 2015 că a fost foarte fericită fără niciun bărbat în viața sa.

14 superalimente care reduc considerabil stresul. Include-le în dieta ta zilnică

În ciuda tuturor sondajelor și a studiilor, statisticile arată că femeile trăiesc în medie 81 de ani, față de bărbați, care au o speranță de viață de 76 de ani (n.r. cifrele sunt pentru SUA). Femeile continuă să supraviețuiască. Nu degeaba se spune că femeile reacționează mai bine la stres decât bărbații.

ARTICOLE SIMILARE

Fotbalistul român care s-a reprofilat în pandemie și s-a apucat de modă

Andreea Damian

Jean Paul Gaultier: „Pierre Cardin m-a învățat ce înseamnă libertatea”

Ciocîrlan

Cum arată acum și cu ce se ocupă actorul din rolul lui Alex, puștiul din „Singur acasă 3”

Andreea Damian

Roger Waters speră la mai mulți copii salvați din zonele de conflict

realitatea

Din ce motiv Kim Kardashian nu mănâncă la aceeași masă cu copiii ei

Andreea Damian

Enrique Iglesias, primele fotografii cu cel de-al treilea copil. Care e sexul bebelușului?

Andreea Damian

Scrie un comentariu