Tabu
Image default
PEOPLESlider

Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip. Sunt 8 zile de doliu în Marea Britanie

Înmormântarea Prințului Philip, Duce de Edinburgh, va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George din Windsor, a anunțat Palatul Buckingham. Planurile de înmormântare, care vor avea rolul de a „celebra și reflecta” viața dedicată publicului, au fost adaptate pandemiei de Covid-19, conform BBC.

Până la înmormântare vor fi opt zile de doliu național, dar sicriul cu trupul prințului nu va fi depus pentru public. „Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor. Planurile au fost aprobate de regină.

Prinţul Charles, omagiu emoționant pentru tatăl său

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă tatălui său, prinţul Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani. „Aşa cum vă imaginaţi, tatăl meu ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie”, a transmis prinţul de Wales într-o declaraţie televizată din faţa reşedinţei sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershire, mulţumind populaţiei pentru sprijin ”în acest moment deosebit de trist”, conform Reuters.

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani în modul cel mai devotat şi mai remarcabil regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi suntem, familia mea, profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus prinţul Charles.

Meghan Markle nu va participa la înmormântarea Prințului Philip

Meghan, Ducesa de Sussex, nu va participa alături de soțul ei, Prințul Harry, la înmormântarea Prințului Philip. Meghan a fost sfătuită însă de medicul ei să nu călătorească cu avionul, din cauza faptului că este însărcinată. „Ducele de Sussex intenţionează să participe. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Ducele de Sussex va urma toate regulile de călătorie impuse de pandemia de Covid-19. Acest lucru înseamnă și o carantină de cinci zile la sosirea în Marea Britanie.

Regatul Unit, în doliu

Regatul Unit este în doliu după moartea ducelui de Edinburgh. Mai multe evenimente publice guvernamentale au fost anulate. Britanicii depun flori la porţile Palatului Buckingham din Londra și la castelul Windsor, cu toate că familia regală i-a îndemnat să facă donaţii caritabile, în loc să dea banii pe buchete.

La miezul zilei, în onoarea prințului Philip au fost trase câte 41 de salve de tun – una pe minut – în Londra, Edinburgh, Cardiff , Belfast, în Gibraltar dar şi de pe două nave aflate în larg. Ducele de Edinburgh a slujit în marina regală britanică în timpul celui de-al doilea război mondial şi a avut titlul de Lord Mare Amiral.

La Turnul Londrei s-au tras mai multe salve cu tunuri din primul război mondial, aceleași care au marcat nunta reginei cu prințul Philip, în 1947, și încoronarea, în 1953. Și Westminster Abbey i-a adus, vineri seară, un omagiu. Clopotele au bătut de 99 de ori, o dată pentru fiecare an din viaţa sa.

ARTICOLE SIMILARE

Ce au in comun prostitutia si arta?

realitatea

Bucurestiul in weekend, 27-29 ianuarie

realitatea

Cele 5 sfaturi dietetice pe care să nu le urmezi atunci când vrei să slăbești

Andreea Damian

Emily Blunt își cere iertare Americii: „A fost o greșeală teribilă”

Andreea Damian

Ce a făcut Dan Helciug alături de familia sa departe de București

Tabu Tabu

Bella Hadid dezvăluie un nou mod de a purta coada de cal

Andreea Damian

Scrie un comentariu