Home > Lifestyle > Stiri > Cine sunt ceilalți nepoți și strănepoți ai Reginei Elisabeta a II-a

Cine sunt ceilalți nepoți și strănepoți ai Reginei Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a

Nepoții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, William și Harry, sunt binecunoscuți publicului datorită mediatizării de care s-au bucurat aceștia în ultimii ani. De aceea, oamenii de rând abia îi cunosc pe ceilalți nepoți ai Suveranei, aflați de drept pe linia de succesiune la tronul britanic.

Dar pentru că aceasta a trecut printr-un număr de modificări în anii recenţi, pe măsură ce Ducii de Cambridge şi-au extins familia şi pot fi alte adăugări de membri la Casa Regală britanică după ce Prinţul Harry şi Meghan Markle vor avea copii, ceilalți nepoți ai Reginei au intrat într-un con de umbră. În cele ce urmează vă vom prezenta pe scurt cine sunt mai puțin cunoscuții nepoți și strănepoți ai Reginei și care este ordinea lor la tronul britanic.

Peter Phillips, considerat „nepotul favorit” al Reginei, este fiul Prințesei Anne a Marii Britanii cu Mark Phillips. Acesta e al 13-lea pe linia de succesiune și, împreună cu sora sa, Zara, nu deține un titlu regal. Are 40 de ani, e căsătorit cu canadianca Autumn Kelly și are 2 fetițe.

Zara Tindall e sora lui Peter Phillips. Are 36 de ani și e a 16-a pe linia de succesiune la tron. E campioană olimpică ecvestră și e căsătorită cu fostul jucător de rugby Mike Tindall. Are o fetiță și urmează să devină din nou mămică.

Prințesa Beatrice de York, în vârstă de 29 de ani, este fiica cea mare a Ducilor de York, Prințul Andrew și Sarah Ferguson. Absolventă a Universității din Londra, Beatrice e a 7-a pe linia de succesiune.

Prințesa Eugenie e sora mai mică a prințesei Beatrice. Are 27 de ani și e următoarea după sora sa pe linia de succesiune la tronul britanic. Este director asociat la o galerie de artă din Londra. La începutul lunii martie și-a anunțat logodna cu Jack Brooksbank.

Lady Louise este nepoata Reginei din partea fiului ei, Prințul Eduard cu contesa Sophie Wessex. În vârstă de 14 ani, aceasta e a 11-a pe linia de succesiune. În 2011, a fost domnișoară de onoare la nunta lui William cu Kate Middleton.

James, Viconte de Severn, are 10 ani și e fratele mai mic al lui Lady Louise. Acesta e al 10-lea pe linia de succesiune la tronul britanic.

Savannah Phillips e fiica cea mare a lui Peter Phillips. Micuța de 7 ani nu are titlul regal și e a 14-a pe linia de succesiune.

Isla Elizabeth Phillips, în vârstă de 5 ani, e fiica cea mică a lui Peter Phillips. E a 15-a pe linia de succesiune.

Mia Grace Tindall e fetița Zarei Tindall și are 4 ani. Micuța e a 17-a pe linia de succesiune.

Evident, toată lumea îl cunoaște pe Prințul William, de 35 de ani, căsătorit din 2011 cu Kate Middleton, Ducesă de Cambridge. Acesta ar putea fi următorul Rege al Marii Britanii, fiind al doilea pe linia de succesiune, după ce tatăl său, Prințul Charles i-a cedat locul. Prințul William are doi copii, Prințul George, de 4 ani, al treilea pe linia de succesiune, și Prințesa Charlotte, de 2 ani, a patra pe linia de succesiune. Soția sa, Kate Middleton urmează să nască luna viitoare al treilea copil al cuplului. După nașterea copilului, Prințul Harry, care momentan ocupă locul 5 pe linia de succesiune, va mai cădea un loc.

Regina Angliei, apariţie surpriză la London Fashion Week

Articole asemanatoare
Palatul Buckingham
Criza a afectat și Palatul Buckingham. Ce decizie radicală a luat Regina
Regina
Ce au în comun Regina Elisabeta a II-a și actrița Marilyn Monroe
Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare
Regina
Regina, gest „extrem” pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu

Comenteaza acest articol

Cine sunt ceilalți nepoți și strănepoți ai Reginei Elisabeta a II-a

by Andreea Damian   2 min
0