Home > Slider > Cum arată acum primele fete Bond. Pe unele timpul nu le-a iertat – ep. 2

Cum arată acum primele fete Bond. Pe unele timpul nu le-a iertat – ep. 2

Atunci când te gândeşti la James Bond, te gândeşti la un bărbat bine, cel mai probabil britanic şi pe la vreo 40 de ani, care poate să bea 10 pahare de martini şi apoi să sară bine mersi dintr-un elicopter pe cale să se prăbuşească. Până acum, cei 7 actori care au interpretat personajul s-au încadrat în descrierea de mai sus. Dar personajul nu ar fi devenit atât de faimos dacă nu ar fi fost înconjurat de femei frumoase. Tabu.ro a demarat un serial despre fostele fete Bond. Îți prezentăm mai jos încă cinci actrițe care s-au făcut remarcate cu acest rol.

Shirley Eaton

Shirley Eaton este o actriță britanică, foarte populară în anii ’50-’60. În 1964, Eaton joacă rolul lui Jill Masterson, în filmul „Goldfinger”. Personajul ei moare sufocat, după ce este acoperit din cap până în picioare cu aur. Se pare că sursa de inspirație a fost cazul real al unui model elvețian, care fost omorâtă accidental în timpul unei ședințe foto.

După moartea bizară a personajului său, în Goldfinger, au apărut zvonuri că Shirley Eaton (81 de ani) ar fi murit de fapt în timpul filmărilor. Shirley Eaton a apărut în 2003 într-un episod al emisiunii „MythBusters” (Vânătorii de mituri) pentru a risipi mitul. Shirley a făcut mai multe filme la sfârșitul anilor ‘60, înainte de a se retrageîn 1969, pentru a petrece mai mult timp cu familia. Într-un interviu acordat în 1999 revistei Starlog, ea a explicat retragerea sa: „O carieră este o carieră, dar ești mamă până vei muri”.

 

Maud Adams

Fostul supermodel suedez Maud Adams a făcut un rol de fată Bond atât de grozav, încât a mai fost distribuită încă de două ori , deci a apărut în trei filme James Bond. În primul rând, a fost Andrea Anders în „The Man With The Golden Gun”, în 1974. Criticii i-au aplaudat performanța. Aproape un deceniu mai târziu, ea a jucat personajul exotic și misterios Octop*ssy, în 1983. Maud Adams a jucat apoi și în „A View To Kill”, în 1985.

În anii ‘90, Maud Adams (73 de ani) a fost gazda unei emisiuni suedeze de televiziune numită „Kafe Lulea” și a fost, de asemenea, invitată să joace un rol în serialul suedez „Vita Iogner”. În 2000, Adams a jucat într-un episod din serialul „The 70s Show”, alături de alte trei fost fete Bond – Tanya Roberts, Kristina Wayborn și Barbara Carrera.

Grace Jones

Grace Jones și-a început cariera ca model în New York City. La sfârșitul anilor ‘70, Jones a început să facă muzică electronică. Muzica ei se aude și astăzi în radiourile din Europa, unde călătorește des. Cariera ei actoricească a început cu câteva apariții în filmele cu buget redus. Primul ei rol principal l-a avut în 1984, în „Conan the Destroyer”. Un an mai târziu, în 1985, devenea May Day în „A View to a Kill”.

După ce a interpretat-o pe May Day într-un film James Bond, alături de Roger Moore, Grace Jones (69 de ani) a continuat să joace în filme, să facă modă și să compună muzică. A apărut în „Vamp”, „Boomerang”, „Wolf Girl” și numeroase documentare. Stilul său unic androgin a inspirat nenumărați artiști populari, printre care Annie Lennox, Lady Gaga și Rihanna.

Martine Beswick

Martine Beswick s-a născut în Port Antonio, Jamaica, dar a emigrat în Marea Britanie. A fost de două ori fată Bond. Primul rol l-a avut în „From Russia with Love”, din 1963. Următorul film James Bond în care a apărut a fost  Thunderball, din 1965.

Actrița de 76 de ani a rămas în atenția publicului cu numeroasele roluri pe care le-a interpretat până în anii ’90. Părăsește actoria, în 1995, dar în 2009 revine pe marele ecran cu un rol minor în filmul de succes „Avatar” (2009). Martine Beswick se retrage apoi din viața publică.

 

Catherine Schell

Actrița maghiară Catherine Schell și-a făcut debutul în actorie într-o producție germană din anul 1964, „Lana: Regina Amazonului”. Au urmat câteva emisiuni de televiziune nemțești și două filme britanice, „The Affair of Amsterdam” și „Moon Zero Two”. În 1969 a fost distribuită în rolul lui Nancy, în filmul James Bond, „On Her Majesty’s Secret Service”, o pacientă maghiară internată la un institut medical din Alpii Elvețieni.

După rolul din James Bond, Catherine Schell (73 de ani) și-a continuat cariera actoricească în seriale de televiziune din Marea Britanie, apărând în peste 47 de producții de-a lungul a aproape 30 de ani. La mijlocul anilor ’90 s-a retras din lumina reflectoarelor și și-a deschis o pensiune în Bonneval, Haute-Loire, Franța.

 

Cum arată acum primele fete Bond. Pe unele timpul nu le-a iertat – Ep. 1

Cum arată acum primele fete Bond. Pe unele timpul nu le-a iertat – ep. 3

Articole asemanatoare
Daniel Craig
Daniel Craig vrea să-și lase copiii pe drumuri. Ce va face cu averea lui de 125 mil. $
James Bond
Lansarea noului film „James Bond”, amânată din cauza coronavirusului
Billie Eilish
Billie Eilish a lansat piesa No Time To Die, tema pentru Bond 25
James Bond
Personajul James Bond va rămâne bărbat, spun producătorii

Comenteaza acest articol

Cum arată acum primele fete Bond. Pe unele timpul nu le-a iertat – ep. 2

by Andreea Damian   3 min
0