Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cum să aplici protecție solară atunci când porți deja machiaj?

Zilele frumoase aduc în bagaj și neplăceri: razele UV. Relația noastră cu acestea este complicată: le iubim pentru că ne oferă un ten arămiu. Dar le și urâm, pentru că provoacă arsuri solare și pot duce la cancer de piele.

Atunci când faci plajă, trebuie să aplici protecție solară în mod regulat și să respecți câteva reguli, cum ar fi să nu te expui între orele 12.00 și 16.00. Cum să rămâi protejată de razele UV dar să ai și un ten impecabil? Pierre Cesarini, expert OMS, este de părere că trebuie să purtăm protecție solară în orice moment al zilei.

Când ar trebui să aplici protecție solară?

Chiar trebuie să te protejezi de razele UV în toate circumstanțele? În 2013, un studiu australian arăta că aplicarea de protecție solară în fiecare zi ar reduce îmbătrânirea pielii. Având în vedere climatul din țara cangurilor, nimic mai mult decât normal.

„Razele UV sunt necesare pentru a sintetiza vitamina D.”, este de părere Cesarini. Iar atunci când zilele sunt din ce în ce mai însorite, trebuie aplicată protecție solară. El adaugă: „Totul depinde de nivelul UV la care ești expus și de tipul tău de piele. Cu cât pielea este mai deschisă, cu atât ar trebui să eviți expunerea la soare în a doua jumătate a zilei și să aplici frecvent o cremă cu indice ridicat.” O cremă care își pierde eficacitatea pe parcursul zilei trebuie reaplicată aproximativ la fiecare două ore.

Cum să aplici protecție solară și să te machiezi?

Dar ce faci când te machiezi? Filtrul de protecție solară aplicat la trezire își va pierde eficacitatea pe parcursul zilei, astfel încât prânzul pe terasă nu va fi sigur pentru piele. Din păcate, aplicarea unui machiaj poate fi complicată. Soluția: spray-uri de protecție solară cu SPF 30 sau 50.

În perioadele de căldură puternică, este posibil să te protejezi de razele UV imediat ce te hidratezi și în toate celelalte etape ale rutinei tale de frumusețe. Pentru aceasta, este suficient să cumperi numai produse care au un indice SPF (factor de protecție solară semnificativ). Cel mai practic este să aplici o cremă colorată sau o cremă BB. Ai grijă, totuși: „o cremă aplicată dimineața își va fi pierdut o parte semnificativă a efectului de filtrare de la ora 11.00 dimineața.

Prin urmare, este necesar să ai o pulbere de protecție, care îți va permite să păstrezi un ten impecabil. Va fi, prin urmare, esențial să te protejezi în mod regulat și, mai presus de toate, să stai la umbră și să porți haine adecvate.

ARTICOLE SIMILARE

Pantone lansează o nouă culoare îndrăzneață pentru a combate tabuurile legate de menstruație

Andreea Damian

Menajerele dau drept exemplu filmul lui Cuaron – Roma pentru a solicita drepturi egale

Dora Constantinovici

Angelina Jolie continuă șicanele cu Brad Pitt

Andreea Damian

Brazilia respinge ajutorul de 22 mil. $ promis de liderii G7: „Acest ajutor este o dovadă de ipocrizie”

Andreea Damian

Mirodenii benefice pentru sanatate

realitatea

Kim Kardashian a fost numită “toxică” pentru că promovează o acadea pentru dietă

realitatea

Scrie un comentariu