Tabu
Image default
HEALTHSlider

Dieta, singurul aliat in lupta cu kilogramele?

Fie ca standardele noastre ne impun o schimbare legata de aspectul nostru fizic sau constatam ca hainele din garberoba „au intrat la apa”, ne e clar ca urmeaza o perioada in care va trebui sa ne cotrolam primul impuls, acela de a rontai cand vrem, ce vrem.

Dieta, un obicei la indemana

Atunci cand ne propunem sa slabim, primul lucru pe care ne gandim sa-l modificam in comportamentul nostru curent, este alimentatia. Poate ca incepem sa numaram caloriile consumate pentru a ne incadra sub o anumita limita, poate decidem sa eliminam anumite categorii de alimente din dieta pentru o perioada (cum ar fi painea sau zaharul), sau poate ne propunem sa mancam doar fructe si legume pentru un timp delimitat. Dar…stim din propria experienta sau a prietenilor ca in majoritatea cazurilor efectul yoyo apare negresit si dupa ce slabim cateva kilograme le acumulam imediat inapoi, de multe ori chiar ingrasandu-ne peste valoarea initiala.

Pentru a slabi, nu este indeajuns sa avem un comportament alimentar adecvat

Dieta-singurul-aliat-in-lupta-cu-kilogramele1Oricare ar fi, aceste strategii presupun modificarea actualului comportament alimentar, care este doar “de suprafata”, dar de multe ori nu se inlatura adevarata cauza pentru care am ajuns sa ne ingrasam.

Motivul pentru care acest lucru se intampla nu este neaparat pentru ca dieta aleasa nu a fost una potrivita (desi de foarte multe ori si acest lucru se aplica), sau nu am avut indeajuns de multa ambitie sau destul control de sine, ci pentru ca am facut o shimbare doar la suprafata, ignorand psihologia nutritiei.

Ca fiinte umane suntem mult mai profunzi de atat! Felul in care traim si ne manifestam in lume este puternic influentat, am putea spune chiar hotarat, de ceea ce experimentam la nivel intern.

Fie ca ne enervam, visam, iubim, suntem tristi sau fericiti sau pur si simplu credem ca viata este sau nu este intr-un anumit fel, toate acestea au un impact profund asupra felului in care alegem (constient sau inconstient, cum se intampla in majoritatea cazurilor) sa existam in lume si, implicit, asupra felului in care ne comportam, in toate ariile vietii noastre.

Exact acelasi principiu se aplica si in cazul slabitului si/sau ingrasatului!

Cand vrem sa facem o schimbare adevarata este de preferat sa pornim dinspre interior spre exterior si nu invers!

Psihologia nutritiei ne ajuta sa constientizam cauzele mancatului excesiv

La fel cum atunci cand primim o factura prin posta, nu consideram situatia rezolvata daca o rupem sau ii dam foc in loc sa o platim, la fel si in cazul slabitului, situatia nu este cu adevarat rezolvata (cu toate ca noi consideram asta) daca doar am tinut o dieta, am pierdut kilogramele in plus dar nu am  identificat cauzele “nevazute”, inconstiente ale ingrasatului nostru!

Motivele pentru care oamenii se ingrasa variaza de la persoana la persoana si tin strict de caracteristicile personale si experienta (interna si externa) a omului respectiv!

Daca vrei sa afli mai multe despre toate acestea, despre emotiile care inconstient ne conduc si ne ghideaza catre un stil de viata nesanatos, apeleaza 0743 056 065 si vei beneficia de o consultatie gratuita cu Alina Irimescu, colaboratoare Tabu si Coach in Psihologia Nutritiei, Vindecare si Transformare Personala.

Vezi si:

http://www.tabu.ro/7sfaturi-pentru-o-viata-sanatoasa/

http://www.tabu.ro/dieta-programul-5-pe-zi/

http://www.tabu.ro/slabeste-sanatos-meniu-saptamanal-de-1500-de-calorii/

ARTICOLE SIMILARE

Programul pentru țesături delicate este dăunător pentru haine dar mai ales pentru mediu

Andreea Damian

Femeia care seamănă leit cu Jennifer Lopez face senzație pe Internet

Andreea Damian

Veste bună de Crăciun: Papa anulează regula „secretului pontifical” în cazurile de abuz sexual

realitatea

Descopera ce spun visele despre tine!

realitatea

Schimbări climatice: Companiile aeriene acuzate de ipocrizie

realitatea

Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au separat la trei săptămâni de la nuntă. Ce s-a întâmplat între ei

Andreea Damian

1 comentariu

Ana 14 September 2016 at 13:34

Eu iau african mango 900 pentru eliminarea kilogramelor in plus. Folosesc produsul de 2 saptamani si nu prea se vad rezultate.

Răspunde

Scrie un comentariu