Tabu
LIFESTYLE Psihologie Slider

Mamele care lucrează cu normă întreagă sunt mai stresate

stres

Femeile care au doi copii și lucrează cu normă întreagă sunt mai stresate, comparativ cu cele care nu au copii, dar lucrează cot la cot cu ele, potrivit unei noi cercetări. Cercetările anterioare le consideră totuși mai fericite, dar şi mai atente la nevoile copiilor, comparativ cu cele care decid să stea acasă.

O echipă de experți de la Universitatea din Manchester și de la Universitatea din Essex a analizat datele a peste 6.000 de persoane din Marea Britanie. Studiul, publicat în revista Sociology a Asociației Britanice de Sociologie, a colectat informații variate despre participanți (care aveau familii), inclusiv despre viața profesională, nivelul hormonal, tensiunea arterială și experiențele stresante. Cercetătorii le-au evaluat apoi 11 biomarkeri asociați cu stresul cronic.

Conform rezultatelor, nivelurile globale ale biomarkerilor asociați cu stresul cronic sunt cu 40% mai mari în rândul femeilor care au doi copii și lucrează cu normă întreagă, în comparație cu femeile care nu au copii dar lucrează, de asemenea, cu normă întreagă, potrivit Independent. Nivelul biomarkerilor asociați cu stresul cronic este la fel de ridicat și în rândul mamelor cu un singur copil care lucrează full-time – 18%.

Când un individ experimentează stresul pentru o perioadă îndelungată de stres, Mental Health Foundation definește această stare „stres cronic” sau „stres pe termen lung”. Simptomele în acest caz includ iritabilitate, anxietate, depresie, migrenă și insomnie, potrivit The American Institute of Stress.

S-a descoperit, de asemenea, că femeile cu doi copii care lucrau cu normă redusă au avut niveluri de stres cronic cu 37% mai mici decât mamele cu un program flexibil. „Conflictul serviciu-familie este asociat cu o tulburare psihologică crescută, cu nivelul mai ridicate de stres și niveluri mai scăzute de bunăstare. Părinții cu copii mici sunt mai expuși stresului cronic”, spun cercetătorii, care susțin că programul de muncă flexibil ar putea fi o soluție pentru că ajută la obținerea unui echilibru satisfăcător între viața profesională și cea privată.

ARTICOLE SIMILARE

Din OBEZA, silueta de MODEL! Cum a slabit peste 50 kg!

Concurs incheiat! Vara asta gatesti cu Vegeta si Eva! Fii unul din cei 3 castigatori!

realitatea

Vedeta TV din Romania se marita la 2 luni dupa divort cu un barbat cunoscut pe Facebook

Scrie un comentariu