Home > Lifestyle > culinar tabu > Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

Primavara a inceput oficial, asa ca noi iti propunem sa o sarbatoresti cu un martisor dulce, facut in casa! Iata cum il poti realiza!

Ingrediente pentru 16 portii:

Foi:

6 oua

100 g nuci

50g cacao

1 lingura rom

150g zahar tos

Crema:

3 oua

200g zahar pudra

2 linguri apa

2 linguri cacao

2 linguri nes

300g unt

Sirop:

50ml rom

50ml apa

Ornare:

100g nuci macinate

Pasul 1:

Bate albusurile si adauga treptat zaharul si romul. Cand spuma se tine bine de tel, adauga pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata. Amesteca prin rasturnare, nu prin frecare, pentru omogenizare si toarna compozitia in tava aragazului, unsa foarte bine cu unt si tapetata cu faina. Coace la foc potrivit, timp de 40-50 de minute, cu usa cuptorului deschisa. Foaia se rumeneste usor si se intareste. Cand este uniform intarita, scoate tava din cuptor si taie foaia in tava, cat este calda inca in 3-4 fasii egale. Daca se rupe foaia din intamplare, nu iti face probleme. Se repara cu crema.

Pasul 2:

Pentru crema, amesteca incontinuu la bain-marie toate ingredientele, mai putin untul. Cand crema incepe sa se ingroase, ia vasul de pe foc si mai amesteca 3 minute. Cand crema este calduta, adauga untul frecat spuma. Cu aceasta crema umple foile dupa ce s-au stropit cu sirop. Pe deasupra unge prajitura cu crema si presara nuci macinate.

Speram ca va place reteta noastra si veti incerca sa va rasfatati cu acest martisor!

Vezi si:

http://www.tabu.ro/surprinde-ti-iubitul-cu-un-desert-delicios-tarta-cu-citrice/

http://www.tabu.ro/reteta-dietetica-dovleac-copt-cu-sos-de-nuci/

http://www.tabu.ro/rasfat-culinar-cu-doar-315-de-calorii/


Articole asemanatoare
Cadouri pentru ele de 1 si 8 Martie
Cadouri perfecte pentru ziua de Martisor si 8 Martie
Desert de toamna – galuste cu lamaie
Retete de toamna – Gogosari in suc de rosii

Comenteaza acest articol

Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

by Madalina Antal   1 min
0