Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Primele femei saudite și-au obținut permisele de conducere auto. FOTO

24 iunie semnifică o zi importantă pentru multe femei saudite. Într-o țară puternic conservatoare, în care drepturile femeilor musulmane sunt îngrădite, iată că a sosit clipa ca unele opreliști să fie înlăturate. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a emis un decret prin care ridică interdicțiile privind dreptul femeilor de a urca la volan.

Esraa Albuti este director executiv

Drept urmare, Arabia Saudită a început luni să elibereze permise de conducere auto unor femei, cu trei săptămâni înaintea intrării în vigoare a decretului regal. Zece femei și-au ridicat permisele de conducere și vor avea dreptul legal de a conduce prin regat începând cu 24 iunie. Potrivit The Telegraph, săptămâna viitoare se așteaptă ca încă 2.000 de femei să intre cu drepturi depline în rândul șoferilor.

Tahani Aldosemani este profesor universitar în Al-Kharj

Un videoclip, cu prima femeie saudită care își ridică permisul de conducere de la Direcția Generală a Traficului a devenit viral. Șoferița deținea deja un permis de conducere auto internațional recunoscut în Arabia Saudită, dar i-a fost înlocuit cu unul saudit. Alte fotografii furnizate presei de Ministerul Informației surprind câteva femei care își țin cu mândrie permisele de conducere auto în mâini.

Prințesa saudită criticată dur pentru că a pozat la volan pentru Vogue

Reformele sociale ale prințului Mohammed bin Salman, care au permis de asemenea redeschiderea sălilor de cinema și organizarea de concerte, au fost însoțite, însă, luna trecută, de un val de arestări – de femei care au militat pentru dreptul de a conduce și sfârșitul sistemului tutelei masculine. În total, 17 persoane au fost arestate din cauză că au „adus atingere” securității regatului. Opt dintre ele au fost „eliberate temporar”, până la încheierea anchetei, potrivit Amnesty International.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bkZp5vaopmk

Halah Al Hamrani, prima boxeră din Arabia Saudită se bate pentru drepturile femeilor în islam

ARTICOLE SIMILARE

Meteora, un colt de rai pe Pamant – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Cât durează până îmi spune „te iubesc”?

Andreea Damian

Aplicarea gelului dezinfectant | Cele cinci greșeli pe care le face toată lumea

Andreea Damian

Éluard & Miró ⎪ 170 000 € pentru un volum ilustrat de poezie

Ciocîrlan

La 9 ani, Laurent Simons este cel mai tânăr absolvent de facultate din lume

Andreea Damian

Lili Sandu și Silviu Țolu și-au botezat fiul în condiții speciale

Tabu Tabu

Scrie un comentariu