Home > Lifestyle > Primele femei saudite și-au obținut permisele de conducere auto. FOTO

Primele femei saudite și-au obținut permisele de conducere auto. FOTO

femei saudite

24 iunie semnifică o zi importantă pentru multe femei saudite. Într-o țară puternic conservatoare, în care drepturile femeilor musulmane sunt îngrădite, iată că a sosit clipa ca unele opreliști să fie înlăturate. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a emis un decret prin care ridică interdicțiile privind dreptul femeilor de a urca la volan.

Esraa Albuti este director executiv

Drept urmare, Arabia Saudită a început luni să elibereze permise de conducere auto unor femei, cu trei săptămâni înaintea intrării în vigoare a decretului regal. Zece femei și-au ridicat permisele de conducere și vor avea dreptul legal de a conduce prin regat începând cu 24 iunie. Potrivit The Telegraph, săptămâna viitoare se așteaptă ca încă 2.000 de femei să intre cu drepturi depline în rândul șoferilor.

Tahani Aldosemani este profesor universitar în Al-Kharj

Un videoclip, cu prima femeie saudită care își ridică permisul de conducere de la Direcția Generală a Traficului a devenit viral. Șoferița deținea deja un permis de conducere auto internațional recunoscut în Arabia Saudită, dar i-a fost înlocuit cu unul saudit. Alte fotografii furnizate presei de Ministerul Informației surprind câteva femei care își țin cu mândrie permisele de conducere auto în mâini.

Prințesa saudită criticată dur pentru că a pozat la volan pentru Vogue

Reformele sociale ale prințului Mohammed bin Salman, care au permis de asemenea redeschiderea sălilor de cinema și organizarea de concerte, au fost însoțite, însă, luna trecută, de un val de arestări – de femei care au militat pentru dreptul de a conduce și sfârșitul sistemului tutelei masculine. În total, 17 persoane au fost arestate din cauză că au „adus atingere” securității regatului. Opt dintre ele au fost „eliberate temporar”, până la încheierea anchetei, potrivit Amnesty International.

 

Halah Al Hamrani, prima boxeră din Arabia Saudită se bate pentru drepturile femeilor în islam

Articole asemanatoare
arabia saudită
Arabia Saudită a ridicat restricţiile de călătorie pentru femei
google
Google refuză să elimine aplicaţia prin care saudiții își urmăresc nevestele
Mariah Carey
Un cunoscut ONG îi interzice lui Mariah Carey să cânte în Arabia Saudită
Halah Al Hamrani
Halah Al Hamrani, prima boxeră din Arabia Saudită se bate pentru drepturile femeilor în islam

Comenteaza acest articol

Primele femei saudite și-au obținut permisele de conducere auto. FOTO

by Andreea Damian   1 min
0