Home > Health > Sanatate si viata mai buna – Reducerea sanilor

Sanatate si viata mai buna – Reducerea sanilor

Da, ai citit bine. Daca implanturile pentru sani iti asigurau un plus de sex-appeal, operatia de reducere a sanilor produce imbunatatiri masurabile privind sanatatea si stilul de viata, dupa cum spune un studiu recent publicat in revista americana Chirurgie Plastica si Reconstructiva – jurnalul medical oficial al Societatii Americane a Chirurgilor Plastici.

Imbunatatiri ale stilului de viata post-operatoriu

Pentru acest studiu au fost chestionate mai multe paciente care au fost supuse la o interventie chirurgicala de reducere a sanilor. Intr-o serie de 49 de paciente, 78% au completat chestionarul in anonimat, inainte si dupa operatie. Astfel, s-a observat ca pacientele au raportat modificari satisfacatoare si o imbunatatire a stilului de viata dupa operatie, cand au putut evalua exact.

Rezultatele au aratat si o imbunatatire semnificativa in toate cele patru segmente evaluate: satisfactie in legatura cu aspectul sanilor, psihosocial, sexual si bunastare fizica. Pe o scara de 100 de puncte, satisfactia a crescut de la aproximativ 20 (inainte de interventie) la peste 80 (dupa interventie). De asemenea, au fost notabile si imbunatatirile la nivel psihosocial, de la 41 la 84, la nivel sexual, de la 40 la 78, si fizic, de la 43 la 81.

Reducerea sanilor diminueaza problemele de sanatate

Acest studiu confirma cercetarile anterioare care au observat ca reducerea sanilor a dus la diminuarea problemelor de sanatate, a durerilor de sani, a gatului, spatelui si umerilor.

Asadar, chiar daca pot parea mai atragatoare implanturile de sani, ar fi bine sa ne gandim si la sanatate inainte. Cred ca merita mai multa atentie sanatatea decat aspectul fizic.

Foto: Shutterstock

Vezi si: 

Sanatate si frumusete cu uleiul de cocos 

Mirodenii benefice pentru sanatate 

Vezi prin ce exercitii fizice se mentine Rihanna 

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

Comenteaza acest articol

Sanatate si viata mai buna – Reducerea sanilor

by realitatea   1 min
0