Tabu
CULTURE HEALTH Slider

Suma uriașă pe care au donat-o miliardarii din toată lumea ca să oprească răspândirea coronavirusului

coronavirus

Președinții companiilor Microsoft, Apple și Alibaba s-au angajat public să lupte pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus – totalul a depășit miercuri 6.000 – miliardarii și multinaționalele din China, SUA și din alte părți ale lumii își deschid portofelele pentru a ajuta autoritățile să lupte din nou împotriva focarului de infecție.

În Statele Unite, Bill Gates a anunțat, duminică, că va dona prin intermediul Bill and Melinda Gates Foundation 10 milioane de dolari pentru cooperarea internațională, tratamentul și dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a doua cea mai bogată persoană din China, donează 14 milioane de dolari (100 de milioane de yuani) pentru dezvoltatea unui vaccin împotriva coronavirusului. Alibaba a anunțat sâmbăta trecută că va înființa un fond de 144 milioane de dolari (1 miliard de yuani) pentru a ajuta spitalele să cumpere materiale medicale extrem de necesare în Wuhan, orașul chinez de unde a început epidemia.

Giganții tehnologici din China Baidu, Tencent, Huawei și ByteDance – conduși de miliardarii Robin Li, Ma Huateng, Ren Zhengfei și, respectiv, Zhang Yiming – s-au arătat de asemenea interesați să combată coronavirusul, potrivit rapoartelor de presă chineze, citate de Forbes. Baidu, Tencent și ByteDance, compania care a dezvoltat aplicația TikTok, au donat împreună 115 milioane de dolari (800 de milioane de yuani) pentru noi tratamente și pentru a ajuta autoritățile din zonele cele mai afectate, în timp ce Huawei a contribuit la construcția Spitalului Huoshenshan din Wuhan.

Industria modei a intrat de asemenea în lupta împotriva virusului. Grupul LVMH, deținută de Bernard Arnault, a treia cea mai bogată persoană din lume, și firma de lux Kering, fondată de miliardarul francez Francois Pinault, au donat 2,3 milioane de dolari și, respectiv, un milion de dolari. În China, brandul de îmbrăcăminte sportivă Anta Sports, condus de miliardarul chinez Ding Shizhong, a donat 1,4 milioane de dolari (10 milioane de yuani) către Federația Chineză de Caritate, care ajută asistenții medicali din provincia Hubei.

ARTICOLE SIMILARE

Madonna va regiza filmul despre viaţa ei

Andreea Damian

Afla care sunt articolele care au luat cu asalt saptamana modei de la New York!

realitatea

Cele mai vizualizate clipuri pe YouTube în 2013

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

realitatea

Câți pași trebuie să aibă rutina ta de frumusețe, potrivit dermatologilor

Andreea Damian

Cineva a înregistrat cum crește rubarba (la propriu) și a ieșit un sound cel puțin interesant

Dora Constantinovici

1 comentariu

Scrie un comentariu