Tabu
lifestyle

Dragoste pe vremea Prohibiţiei

Nostalgicii poveştilor cu Robin Hood şi ai baladei Toma Alimoş (haiduc din ţeara de jos) vor iubi filmul Lawless. Pentru că e filmul care îţi demonstrează, printre boosts de adrenalină şi sclipiri de umor, că, oricât de ilegală ar fi activitatea pe care o faci, importante în viaţă sunt carisma şi chutzpah.


Şi un tată care-şi păstra costumele de duminică la naftalină.

Cel mai sigur mod de a încuraja consumul exagerat, contrabanda, complicitatea cu contrabanda, grupările mafiote rivale care fac contrabandă, corupţia în rândurile autorităţilor, mii de asasinate şi aşa mai departe, este să interzici o substanţă. Cum ar fi alcoolul. În State, Prohibiţia a durat între 1920 – 1933 şi a generat câţiva dintre cei mai înfricoşători gangsteri din istorie.

Unii dintre ei complet lipsiţi de sprâncene, ca de exemplu Guy Pearce.

M-a distrat romanţarea forţată a situaţiilor din film (ca de exemplu, faza în care ăia răi îi taie carotida lui Tom Hardy, o violează crunt pe Jessica Chastain, iar aceasta, epuizată şi bătută, găseşte forţa să-l suie în maşină pe TH, care sângera abundent, ca orice om cu carotida tăiată, îl duce la spital, unde TH e salvat, deşi sângerase cât zece, şi după aceea, Chastain mai are şi resurse sufleteşti să spele maşina, pentru că nu apare pătată de sânge).

Dar dincolo de asta, scenaristul Nick Cave (da, muzicianul) a realizat o adaptare reuşită a cărţii The Wettest County In The World de Matt Bondurant şi, împreună cu regizorul John Hillcoat, au scos un film frumos, cu morală adâncă: Interdicţia generează sfidare, iar aceasta degenerează în crimă. Legalize joy, ca să citez sloganul celor de la PRO FM.

ARTICOLE SIMILARE

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Abi Weeds, fiica fondatoarei Essential Care

realitatea

Mihaela Radulescu, motiv de SCANDAL intre prieteni: “Io intreb, nu dau cu parul: Nu-mi dati UNFRIEND?”

realitatea

Lindsay Lohan, speriată de sarcină

realitatea

“Dirty Dancing- revine cu un remake in varianta moderna

realitatea

Diana Dumitrescu, mesaj impresionant dupa despartirea de Ducu Ion!

Lady GaGa: Nu sunt hermafrodită!

realitatea

Scrie un comentariu