Tabu
lifestyle

Gay pe mapamond

 Nu e nevoie de niște ochelari speciali pentru a scruta cu privirea locurile de pe mapamond unde viața gay este plină de culoare, muzică și voie bună. Coabitarea stilurilor de viață gay cu niște drepturi bine împământenite este o precondiție a dezvoltării vieții comunitare gay și toate marile metropole ale lumii tind să acomodeze un stil de viață gay unic, mult mai deschis decât în deceniile trecute și mult mai conștient de sprijinul comunitar și extracomunitar.

Libertatea și respectul pentru diversitate sunt deja o tradiție în multe părți ale lumii. San Francisco este Mecca nedisputată a vieții gay și numai o privire la gama de servicii disponibile comunității (chioșcuri info, centre turistice, publicații, baruri, restaurante, cafenele, săli de sport, centre de consiliere și întreținere, saune, grupuri de sprijin sau cluburi pentru hobby-uri, librării, hoteluri) este suficientă pentru a înțelege că viața socială nu poate exista fără o coordonată gay. Acest lucru se datorează și istoriei conștiente a comunității și faptului că această miniatură de vis american al libertăților gay a atras de-a lungul timpului foarte multe persoane care nu își puteau trăi demn și deplin sexualitatea în alte orașe. Exodul gay spre San Francisco a însemnat o modificare demografică importantă și chiar și astăzi peste un sfert din populația orașului este gay.

În Europa, cu poziția privilegiată a comunității gay din San Francisco rivalizează Amsterdamul, dar și Parisul, Londra sau Barcelona, pentru a da numai câteva exemple. Fiecare oraș are propria cultură gay și, cu riscul stereotipizării, Amsterdamul este capitala toleranței și respectului, Parisul este orașul care a știut să-și exploateze capitalul de romantism și cultură și pentru comunitatea gay, în timp ce Londra și Barcelona conduc în top pentru industria de divertisment. Fie că este vorba de un oraș foarte ‘gay’, cum este Parisul, sau de un oraș care știe să concentreze cultura gay într-un singur cartier, cum este cazul cartierului Chueca din Madrid, mereu treaz și virbrant, Europa gay are ce oferi și celui care caută aventura, dar și celui care își dorește servicii dedicate, imersiune culturală sau pur și simplu evadarea dintr-un mediu mai puțin primitor.

Turismul gay nu este o invenție a anilor 2000, dar numărul țărilor care au ținut cont și de turistul gay în campaniile turistice naționale este în creștere. Israelul și Africa de Sud sunt cele mai noi destinații turistice gay, dovadă a modificărilor legale și a unui nou climat de toleranță. Fără a depăși notorietatea unor alte destinații devenite clasice, cum ar fi Olanda sau Spania, un număr mereu în creștere de țări alocă resurse importante în campaniile de turism vizitatorului gay, recunoscând deopotrivă nevoia acestuia de a beneficia de un statut de egalitate cu turistul hetero, dar și puterea lui de cumpărare.

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA DRAGUSANU: “Medicii au pus-o pe mama să semneze că îmi amputează piciorul”

Coafura de 40.000 de dolari a lui Jennifer Aniston

realitatea

CAINI VORBITORI. Pana si animalele stiu limba engleza! (VIDEO)

Rihanna, “omul de tinichea” pe coperta Vogue Italia

realitatea

URZEALA TRONURILOR, cel mai sexy serial! FOTO noi explicite!

Prima zi la BCR Open Romania 2008

realitatea

Scrie un comentariu