Tabu
lifestyle

Pe urmele lui Audrey Hepburn

Eleganță

Ca să te poți compara măcar fizic cu Audrey, trebuie să urmezi o cură serioasă de eleganță, iar lucrul cu care trebuie să începi este postura corporală. Cele mai multe dintre noi nu s-au gândit în viața lor la asta. Grația nu este pentru toată lumea, iar Audrey o știa prea bine.

A urmat cursuri de balet mulți ani și a fost foarte aproape de a deveni primă balerină, însă profesorul său a sfătuit-o să se îndrepte către actorie. N-a renunțat însă niciodată total la balet și dansuri, transformând alura sa eterică și plutitoare într-un simbol al feminității. Așa că, spre marea mea fericire, am ajuns într-o sală de balet și am luat câteva lecții.

Disciplină

Talia de viespe cu produse organice se ține și cu multă grijă la ceea ce alegem să mâncăm. Åžtiu că sună a rețetă de slăbit, „inteligentă”, dar Audrey n-a pretins niciodată că suplețea sa e un dar de la divinitate. Burgerii și mâncatul noaptea n-ar fi cruțat-o nici măcar pe ea. Educația „victoriană“ pe care mama sa i-a impus-o a obișnuit-o cu o disciplină interioară care nu avea nimic în comun cu chinurile înfometării.

Prefera să mănânce produse cât mai naturale și „home made“, o adevărată avangardistă culinară pentru acele vremuri. Am luat deci, drumul magazinului cu produse eco, despre care nu vă pot spune decât că este la fel de plin de bunătăți ca o ciocolaterie belgiană.

Rafinament

Audrey iubea cu desăvârșire hainele. Însă, cu siguranță n-o vedeați la cozi la reduceri. Fidelă principiului „less is more”, lipsită complet de opulența specifică starurilor, (deși era nemulțumită de dimensiunile tălpilor ei, își cumpăra mereu pantofi cu o jumătate de număr mai mari, pentru că erau mai comozi), își alegea haine, pantofi și bijuterii ale căror calitate, croială și stil aveau prețuri pe mă­sură.

Prietenia cu Hubert de Givenchy și cu designerul magazinului de bijuterii Tiffany & Co, (Audrey a fost a doua persoană care a purtat cel mai mare diamant din America, în „Breakfast at Tiffany’s”) a transformat-o într-un fashion icon al cărui stil s-a dovedit de-a lungul timpului irepetabil.

Probabil, dintre toate probele, aceasta e cel mai greu de îndeplinit pentru că garderoba de acest gen necesită un buget aproape uriaș; în acest caz, ne rămâne varianta „mai rar, dar mai bun” pe care am încercat s-o aplic și eu. După cumpărăturile pe care le-am făcut cu această minunată ocazie, probabil, următoarea dată când îmi voi mai face un cadou va fi de Crăciun. Dar, uneori, merită să aștepți!

Politețe

N-am mai scris o scrisoare din copilărie, de când corespondam săptămânal cu vecinul meu de balcon. Audrey, în schimb, răspundea tuturor invitațiilor prin scrisori de mulțumire pe care le scria pe hârtie colorată, obligatoriu cu stiloul.

Pentru această probă, mi-am cumpărat special un stilou cu cerneală pe care am umplut-o dintr-o călimară și am scris pe foi pe care le-am decupat personal; apoi m-am apucat să le scriu prietenilor cu care-mi dau sms-uri și mail-uri zilnic. Am fost surprinsă să constat că mai știu să scriu „de mână“.

Întreținere

Spre marea mea ușurare, Au­drey nu făcea exerciții de între­ținere! În schimb, se plimba cu bicicleta, mergea pe jos și dormea după-amiaza, ceea ce am făcut și eu. Nu-mi amintesc să fi avut o zi mai bună în ultimul an!

Concluzie

Nu cred în perfecțiune de niciun fel și n-am avut niciodată tendința să fac o obsesie din imaginea sau personalitatea unui om, cu atât mai puțin din a unui idol de acest gen. Cred, însă, în personaje cult, în oameni care, prin farmecul lor te fac să te descoperi și să te placi mai mult. Audrey Hepburn a avut această putere asupra mea. După ce i-am citit biografia și i-am văzut filmele, am înțeles că ceea ce te face irezistibil e proporția echilibrată dintre ceea ce ești și ceea ce vrei să pari.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine…

realitatea

Cinci atitudini stupide în problema Alexandra Stan

MediaPro Distribution și-a anunțat oficial lansările cinematografice din 2013

Madonna pozează neretușată – FOTO

realitatea

Ultimul CANTEC al lui Whitney HOUSTON. Ii recunosti vocea?

Vedete de la Hollywood care fumază iarbă

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu