Tabu
Image default
LIFESTYLEWhat's hot

Câini care au SALVAT vieţi

De obicei, nu fac preluări de pe alte site-uri. Mi se par de prost gust, un fel de căpătuială pe munca altuia. Dar, pentru că nu am timp să fac o anchetă pe teritoriul patriei, o fac de această dată, cu un scop care, sper, va scuza mijlocul. O fac pentru că mă indignează generalizarea prostească aplicată bieţilor câini (dacă unul a ucis, gata, toţi sunt criminali şi trebuie exterminaţi). Când colo, în istoria umanităţii, sunt mult mai mulţi câini care au salvat copii, adulţi, ba chiar alte animale. Iată o listă, preluată de aici.

1. Brutis

Brutis era un golden retriever de şapte ani când a devenit erou, în 2004. Atunci, adorabilul cuţulică a înşfăcat un şarpe coral în timp ce acela aluneca periculos de aproape de un copilaş, şi, în timp ce făcea asta, a îndurat o muşcătură care aproape că l-a ucis. Şi totuşi, fapta lui eroină n-a rămas neobservată; Brutis a fost dus imediat cu avionul la Los Angeles, să primească premiul Câinele-Erou Naţional.

Comisia care i-a decernat medalia a afirmat: „când dăm un astfel de premiu, căutăm ceva ieşit din comun, ceva care să-i facă pe oameni să se întrebe cum de a ajuns un câine să facă o astfel de faptă”.

2. Zoey

Toată lumea ştie: căţeii mai mici trebuie să compenseze prin atitudine ceea ce le lipseşte în dimensiune, iar Zoey e dovada vie. O chihuahua de 2,2 kilograme din Colorado, Zoey a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2007, pentru că a salvat un bebeluş de un an de un şarpe cu clopoţei de treizeci de cm, când acesta s-a apropiat periculos de mult. Deşi muşcătura de şarpe a rezultat într-o mică rană deasupra ochiului, Zoey s-a însănătoşit până la urmă, iar şarpele a fost ucis de stăpânul căţeluşei.

3. Katrina

Uraganul Katrina a fost o experienţă teribilă pentru toată lumea din sudul Statelor Unite, dar poveştile de eroism motivante le-au oferit victimelor un motiv să zâmbească. Acesta a fost şi cazul Katrinei, o căţea labrador negru care, ironic, purta chiar acest nume. Ea a salvat un bărbat care se îneca, înainte ca valurile din ce în ce mai înalte să-i curme viaţa. Căţeaua, care a fost la rândul ei salvată de o echipă specializată, a fost aplaudată de publicul care s-a ridicat în picioare, la Premiile Genesis din acel an.

4. Shana

Dintr-un articol publicat pe Fox News, intitulat „O corcitură de câine lup îşi salvează stăpânii în vârstă dintr-o furtună de zăpadă”, cititorii pot afla povestea eroică a Shanei, o corcitură de câine lup / ciobănesc german care a salvat un cuplu de bătrâni dintr-un viscol perfid. Când Shana i-a găsit pe Norman şi pe Eve captivi în zăpadă, s-a pus pe treabă şi a săpat cu răbdare un tunel, prin care i-a târât pe cei doi vârstnici până acasă, în siguranţă.

5. Maya

Nu ajungi Câinele Anului 2008 fără un motiv bine întemeiat, iar căţeluşa asta nu e o excepţie. Maya şi-a adjudecat premiul acelui an pentru curajul cu care a salvat-o pe stăpâna ei, Angela Marcelino, de un agresor mascul violent. Actul de vitejie al pitbullului i-a adus laude entuziaste din partea Fundaţiei Animal Miracle, care a fost încântată să anunţe că „rasa pitbull poate da câini eroi, ca orice altă rasă”.

6) Moti

Câinele Anului 2007 a fost Moti, un ciobănesc german în vârstă de cinci ani, care a încasat,  la propriu, un glonţ pentru familia lui de oameni. Când un intrus mascat a dat năvală în casa familiei Patel, Moti n-a pierdut nici o clipă, ci a sărit în picioare şi a început să latre, distrăgând atenţia individului înarmat. Silit să înfrunte căţelul furibund, individul l-a împuşcat şi a rupt-o la fugă, fără să apuce să le facă vreun  rău membrilor familiei Patel. Din fericire, eroul blănos s-a recuperat complet.

7) Honey

Honey a fost Câinele Anului 2006, un premiu pe care l-a obţinut pentru că şi-a salvat stăpânul dintr-un accident violent de maşină. Când ea şi Michael Bosch s-au pomenit că SUV-ul lor se răstoarnă şi înţepeneşte, cu josul în sus, într-o râpă adâncă, omul, imobilizat, şi-a dat seama că Honey e singura lui speranţă. A izbutit să-i dea drumul căţeluşei, sperând că, într-un fel sau altul, aceasta va izbuti să găsească ajutor. Şi, într-adevăr, cocker spaniel-ul de cinci luni a atras atenţia unui bărbat, care era la vreo 800 de metri depărtare, şi l-a adus la scena accidentului. Salvatorii  au conchis că, dacă ea n-ar fi făcut asta, Bosch ar fi murit.

8) Napoleon

Câinile şi pisicile sunt prezentaţi întotdeauna ca duşmani, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Iată-l pe Napoleon, un buldog englezesc care a înfruntat lipsa de talent în înot, specifică rasei lui, pentru a se avânta adânc într-un lac, să salveze un sac de pânză groasă în care se aflau şase pisoiaşi abandonaţi. Doi dintre ei n-au supravieţuit, dar ceilalţi patru au fost readuşi la viaţă, ceea ce a făcut ca Napoleon să fie întâmpinat ca un erou la centrul de adopţii.

9. Hero

Într-o poveste cu adevărat înduioşătoare, un golden retriever de patru ani a izbutit să salveze un bărbat paralizat al cărui scaun cu rotile înţepenise într-un câmp mlăştinos. Când Gareth Jones a descoperit că nu se poate mişca, câinele de serviciu al fostului soldat s-a dovedit nerăbdător să execute ordinul, trăgând conştiincios frânghia azvârlită de Jones, până când a scos scaunul cu rotile din mlaştină. Jones a povestit: „Nu i-a dat drumul frânghiei decât după ce am scăpat de acolo. Ştia exact ce face”.

10. Eve

Toată lumea adoră scenele palpitante din filme când eroul scapă dintr-o maşină din flăcări, înainte ca aceasta să explodeze, dar în viaţa reală, nu e atât de amuzant. Asta a aflat şi Kathie, o femeie paraplegică, atunci când rottweilerul ei Eve a tras-o de glezne dintr-un camion care ardea şi fumega. După ce a scos-o pe Kathie din camion, Eve a continuat s-o târască până la marginea unui şanţ din apropiere, la o distanţă adecvată pentru a evita explozia autovehiculului.

După ce pompierii au stins focul, Eve a primit Premiul Stillman pentru curajul ei.

Continuarea aici.

—-

Fiecare câine, dacă primeşte suficientă dragoste şi îngrijire, poate deveni un salvator de vieţi. Gândiţi-vă la asta, înainte să-i condamnaţi la moarte cu atâta nepăsare.

Foto: drjune.com, dogguide.net.

ARTICOLE SIMILARE

Cadouri de Paste ideale pentru iubita ta

realitatea

Dragi femei care nu vă doriţi copii

Incident in biserica la nunta CORNELIEI CATANGA

NEAGU DJUVARA: “Luati puterea, fetelor!”

realitatea

Cum să… trăiești fericită până la adânci bătrâneți cu un fost viitor iubit

realitatea

Nimeni nu se astepta la asta! Ce au facut Alina Puscas si sotul ei!

1 comentariu

laurentiu istratoiu 26 October 2013 at 16:08

De acord, doar ca subiectii articolului sunt cainii cu stapan si pana una-alta n-a propus nimeni pana acum eutanasierea cainilor cu stapan. Cainii sunt in stare sa salveze vieti in aceeasi masura in care sunt in stare sa ia vieti. Mai mult decat atat, nu omoara nimeni maidanezii daca sunt adoptati. Dar e mai usor sa numesti “criminali” niste oameni care nu-si doresc strazi pline de maidanezi decat sa te duci sa adopti unul. De gura, toti suntem buni. Cand vine vorba de fapte, un miliard de motive, de-a dreptul ridicole si infantile, ne impiedica sa le ducem la indeplinire.

Răspunde

Scrie un comentariu