Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Câini care au SALVAT vieţi

De obicei, nu fac preluări de pe alte site-uri. Mi se par de prost gust, un fel de căpătuială pe munca altuia. Dar, pentru că nu am timp să fac o anchetă pe teritoriul patriei, o fac de această dată, cu un scop care, sper, va scuza mijlocul. O fac pentru că mă indignează generalizarea prostească aplicată bieţilor câini (dacă unul a ucis, gata, toţi sunt criminali şi trebuie exterminaţi). Când colo, în istoria umanităţii, sunt mult mai mulţi câini care au salvat copii, adulţi, ba chiar alte animale. Iată o listă, preluată de aici.

1. Brutis

Brutis era un golden retriever de şapte ani când a devenit erou, în 2004. Atunci, adorabilul cuţulică a înşfăcat un şarpe coral în timp ce acela aluneca periculos de aproape de un copilaş, şi, în timp ce făcea asta, a îndurat o muşcătură care aproape că l-a ucis. Şi totuşi, fapta lui eroină n-a rămas neobservată; Brutis a fost dus imediat cu avionul la Los Angeles, să primească premiul Câinele-Erou Naţional.

Comisia care i-a decernat medalia a afirmat: „când dăm un astfel de premiu, căutăm ceva ieşit din comun, ceva care să-i facă pe oameni să se întrebe cum de a ajuns un câine să facă o astfel de faptă”.

2. Zoey

Toată lumea ştie: căţeii mai mici trebuie să compenseze prin atitudine ceea ce le lipseşte în dimensiune, iar Zoey e dovada vie. O chihuahua de 2,2 kilograme din Colorado, Zoey a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2007, pentru că a salvat un bebeluş de un an de un şarpe cu clopoţei de treizeci de cm, când acesta s-a apropiat periculos de mult. Deşi muşcătura de şarpe a rezultat într-o mică rană deasupra ochiului, Zoey s-a însănătoşit până la urmă, iar şarpele a fost ucis de stăpânul căţeluşei.

3. Katrina

Uraganul Katrina a fost o experienţă teribilă pentru toată lumea din sudul Statelor Unite, dar poveştile de eroism motivante le-au oferit victimelor un motiv să zâmbească. Acesta a fost şi cazul Katrinei, o căţea labrador negru care, ironic, purta chiar acest nume. Ea a salvat un bărbat care se îneca, înainte ca valurile din ce în ce mai înalte să-i curme viaţa. Căţeaua, care a fost la rândul ei salvată de o echipă specializată, a fost aplaudată de publicul care s-a ridicat în picioare, la Premiile Genesis din acel an.

4. Shana

Dintr-un articol publicat pe Fox News, intitulat „O corcitură de câine lup îşi salvează stăpânii în vârstă dintr-o furtună de zăpadă”, cititorii pot afla povestea eroică a Shanei, o corcitură de câine lup / ciobănesc german care a salvat un cuplu de bătrâni dintr-un viscol perfid. Când Shana i-a găsit pe Norman şi pe Eve captivi în zăpadă, s-a pus pe treabă şi a săpat cu răbdare un tunel, prin care i-a târât pe cei doi vârstnici până acasă, în siguranţă.

5. Maya

Nu ajungi Câinele Anului 2008 fără un motiv bine întemeiat, iar căţeluşa asta nu e o excepţie. Maya şi-a adjudecat premiul acelui an pentru curajul cu care a salvat-o pe stăpâna ei, Angela Marcelino, de un agresor mascul violent. Actul de vitejie al pitbullului i-a adus laude entuziaste din partea Fundaţiei Animal Miracle, care a fost încântată să anunţe că „rasa pitbull poate da câini eroi, ca orice altă rasă”.

6) Moti

Câinele Anului 2007 a fost Moti, un ciobănesc german în vârstă de cinci ani, care a încasat,  la propriu, un glonţ pentru familia lui de oameni. Când un intrus mascat a dat năvală în casa familiei Patel, Moti n-a pierdut nici o clipă, ci a sărit în picioare şi a început să latre, distrăgând atenţia individului înarmat. Silit să înfrunte căţelul furibund, individul l-a împuşcat şi a rupt-o la fugă, fără să apuce să le facă vreun  rău membrilor familiei Patel. Din fericire, eroul blănos s-a recuperat complet.

7) Honey

Honey a fost Câinele Anului 2006, un premiu pe care l-a obţinut pentru că şi-a salvat stăpânul dintr-un accident violent de maşină. Când ea şi Michael Bosch s-au pomenit că SUV-ul lor se răstoarnă şi înţepeneşte, cu josul în sus, într-o râpă adâncă, omul, imobilizat, şi-a dat seama că Honey e singura lui speranţă. A izbutit să-i dea drumul căţeluşei, sperând că, într-un fel sau altul, aceasta va izbuti să găsească ajutor. Şi, într-adevăr, cocker spaniel-ul de cinci luni a atras atenţia unui bărbat, care era la vreo 800 de metri depărtare, şi l-a adus la scena accidentului. Salvatorii  au conchis că, dacă ea n-ar fi făcut asta, Bosch ar fi murit.

8) Napoleon

Câinile şi pisicile sunt prezentaţi întotdeauna ca duşmani, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Iată-l pe Napoleon, un buldog englezesc care a înfruntat lipsa de talent în înot, specifică rasei lui, pentru a se avânta adânc într-un lac, să salveze un sac de pânză groasă în care se aflau şase pisoiaşi abandonaţi. Doi dintre ei n-au supravieţuit, dar ceilalţi patru au fost readuşi la viaţă, ceea ce a făcut ca Napoleon să fie întâmpinat ca un erou la centrul de adopţii.

9. Hero

Într-o poveste cu adevărat înduioşătoare, un golden retriever de patru ani a izbutit să salveze un bărbat paralizat al cărui scaun cu rotile înţepenise într-un câmp mlăştinos. Când Gareth Jones a descoperit că nu se poate mişca, câinele de serviciu al fostului soldat s-a dovedit nerăbdător să execute ordinul, trăgând conştiincios frânghia azvârlită de Jones, până când a scos scaunul cu rotile din mlaştină. Jones a povestit: „Nu i-a dat drumul frânghiei decât după ce am scăpat de acolo. Ştia exact ce face”.

10. Eve

Toată lumea adoră scenele palpitante din filme când eroul scapă dintr-o maşină din flăcări, înainte ca aceasta să explodeze, dar în viaţa reală, nu e atât de amuzant. Asta a aflat şi Kathie, o femeie paraplegică, atunci când rottweilerul ei Eve a tras-o de glezne dintr-un camion care ardea şi fumega. După ce a scos-o pe Kathie din camion, Eve a continuat s-o târască până la marginea unui şanţ din apropiere, la o distanţă adecvată pentru a evita explozia autovehiculului.

După ce pompierii au stins focul, Eve a primit Premiul Stillman pentru curajul ei.

Continuarea aici.

—-

Fiecare câine, dacă primeşte suficientă dragoste şi îngrijire, poate deveni un salvator de vieţi. Gândiţi-vă la asta, înainte să-i condamnaţi la moarte cu atâta nepăsare.

Foto: drjune.com, dogguide.net.

ARTICOLE SIMILARE

A fost aprobată prima lege din Uniunea Europeană împotriva violenței asupra femeilor

Andreea Damian

Vama, Voltaj, Vunk si Carla’s Dream urca pe scena RMA pe 14 septembrie!

DEICHMANN: noua colecţie TOAMNĂ/IARNĂ 2013/14!

PROFUND DEZAMĂGIT, Smiley comenteaza gestul lui Brenciu de a PĂRĂSI juriul “Vocea României”

Asistentă medicală, în bikini şi sutien în faţa pacienţilor infectaţi cu COVID-19

Andreea Damian

Bianca s-a intors in Romania! Uite ce a adus cu ea roscata tocmai din Dubai

1 comentariu

Scrie un comentariu