Home > Agenda > stiri > Cooking show cu dragoste

Cooking show cu dragoste

Teatrul contemporan nu iartă nimic. De această dată, trei actori tineri au construit un spectacol care porneşte ca un show de gătit şi ajunge la dezvăluirea unui love story timid, stângaci, cu nuanţe aproape inefabile.

Când intri în noul băruleţ de la parter din Green Hours, acest club veteran care a inovat tot ce înseamnă teatru în România, te pomeneşti că ai în faţă o masă cu ingrediente, ca la orice cooking show obişnuit. Aşa începe totul. Treptat, participanţii intră într-o succesiune a dezvăluirilor mai mult sau mai puţin comode, se provoacă, se tachinează, se înduioşează, eat, pray, love. Mâncarea devine un pretext, cam ca în cazul cinelor romantice unde ştim cu toţii că arareori poţi înghiţi mai mult de 3 îmbucături.

Ce reuşesc fenomenal de bine Istvan Teglas, Valentina Popa şi regizorul – personaj atotştiutor Vitalie Bichir (cel responsabil cu ideea de a dramatiza “Kitchen” de Banana Yoshimoto şi de a găti sos Chutney pe marginea ei)? Desigur, reuşesc – în cele din urmă – să gătească sos Chutney. Dar mai reuşesc o chestie foarte, foarte tare: să păstreze dialogul într-un firesc atât de autentic, într-o normalitate atât de frumoasă şi de sinceră, încât primul lucru pe care l-am întrebat pe Bichir după spectacol a fost: “Cât aţi improvizat din text?” “Absolut nimic. Pur şi simplu, suntem atât de buni”.

Da, pur şi simplu, sunt atât de buni. Iar conceptul de spectacol este inovativ şi delicios. Ca şi sosul chutney pe care veţi fi invitaţi să-l degustaţi la final. Azi, duminică, 8 aprilie, la ora 20.30.

Articole asemanatoare
Premiera filmului “Cele 50 de umbre ale lui Grey” la Festivalul de Film din Berlin
Dana Savuica a revenit pe podium la Fashion TV Winter Festival 2015
Vine CHEFul!
D’ORA la Bucuresti

Comenteaza acest articol

Cooking show cu dragoste

by   1 min
0