Home > Lifestyle > Stiri > TOP 10 fobii ciudate

TOP 10 fobii ciudate

10.  Neofobia sau frica de nou. Nu puțini sunt cei care acceptă să încerce o experiență nouă, fie că e vorba despre un nou fel de mâncare sau de renunțarea la actualul job în favoare unuia care îți oferă mai multe avantaje. Această frică apare cel mai des la oamenii care trăiesc în rutină pe perioade îndelungate de timp.

09. Pteronofobia este teama de a fi gâdilat cu o pană. Specialiștii spun că această fobie apare la cei care au fost gâdilați atunci când erau mici și nu se puteau opune. Același sentiment de captivitate și incapacitate de a se opune apare și la maturitate.

08. Coulrofobia sau clovnofobia, este frica de clovni. Le este specifică în principal copiilor, dar nu sunt rare nici cazurile în care adolescenți sau adulți suferă de această afecțiune. În cele mai multe dintre cazuri această teamă apare după o experiență personală nefericită cu un clovn. Specialiștii spun că o altă cauză ar fi și aspectul acestora care poate părea amenințător.

07. Tafofobia este frica de a fi îngropat de viu. Cele mai multe dintre persoanele care au acestă fobie au recunoscut că frica a apărut în momentul în care și-au dat seama că există posibilitatea de a fi declarați morți deși ei nu sunt, iar mai apoi îngropați cât sunt încă în viață. Frica acestora ar fi fost fondată acum câteva zeci de ani când tehnologia nu era suficient de avansată, iar cazurile de înhumare a unor persoane care erau în viață nu erau tocmai rare.

06. Gimnofobia este teama unora de fi văzuți dezbrăcați sau de a vedea alți oameni dezbrăcați. Asta chiar dacă situația ar indica acest lucru, cum ar fi de exemplu sexul cu partenerul. Complicațiile care apar sunt lesne de înțeles. Această frică apare de cele mai multe ori ca urmare a unor frustrări sau complexe pe care individul le are vis-a-vis de propriul corp.

05. Panofobia sau omnifobia este frica de tot. Cei care suferă de ea au poevstit că sunt copleșiți de un sentiment de frică, dar că nu-și dau seama de la ce li se trage și că tot ceea ce pot spune e că în momentul respectiv știu că răul există. Dat fiind faptul că nu se știe cauza fricii, este foarte greu de tratat.

04. Efebofobia sau frica de tinerețe. Unii oameni nu se suportă pur și simplu în perioada de adolescență, ceea ce și duce la eternele drame și depresii. Cercetătorii americani au lansat chiar o ipoteză prin care susțineau că această fobie poate afecta bunul mers al națiunii și au mai adăugat și că este produsă de ideea de efemeritate a vieții.

03. Ergasiofobia este frica de muncă. Chiar dacă cei mai mulți veți spune că la români e cel mai des întâlnită, nu e așa și este o afecțiune foarte gravă care poate da complet peste cap viața unui individ. Cauzele principale ar fi depresiile profunde sau un puternic deficit de atenție.

02. Paraskavedekatriafobia este frica de ziua de vineri 13, ceea ce și înseamnă în grecește cuvântul lung pe care tocmai l-ați citit. Faptul că această zi ar fi în mod excepțional ghinionistă este o cutumă în țările vorbitoare de engleză, germană, poloneză, bulgară și portugheză. Nu puțini sunt cei care preferă să stea în casă în acestă zi de teamă că o eventuală ieșire le-ar aduce chiar moartea.

01. Falophobia, sau frica de erecții este o fobie destul de comună pe care unii bărbați o au față de erecția propriului penis. Timiditatea, rușinea, teama că acest detaliu ar putea fi observat sunt cauzele principale ale acestei frici. Poate produce atacuri de panică și îi îndepărta pe cei afectați de cei iubiți sau de colegii de muncă.

Articole asemanatoare
TOP 10 cele mai tari PACALELI de 1 APRILIE!
Top 10 Cele mai amuzante si ciudăţele pisicute / FOTO incredibile!
TOP 10 fetișuri ciudate
TOP 10 căsnicii scurte la Hollywood

Loading...

1 Response

  1. Pingback : Cele mai ciudate fobii | Color Me News

Comenteaza acest articol

TOP 10 fobii ciudate

by realitatea   2 min
1