Tabu
FASHIONSlider

Este sezonul cămășilor de damă! Uite cum să le îngrijești cel mai bine!

Primăvara aceasta pare că va fi una extrem de călduroasă, ceea ce înseamnă că și garderoba ta va fi una similară cu anotimpul de vară. Este timpul să îți scoți cămășile de damă în culori deschise și să verifici dacă materialul lor este impecabil. Știi doar ce problematic poate fi un material alb, nu?

Dacă te confrunți cu o cămașă de damă albă care prezintă anumite pete galbene, mai jos vei găsi toate informațiile care te vor ajuta să scapi de aceste imperfecțiuni.

Cum să speli hainele albe

  • Ce trebuie să faci înainte de a spăla albiturile

Obținerea albului perfect necesită o oarecare pricepere, așa că începe prin a învăța regulile pentru pretratarea și sortarea rufelor, împreună cu alte considerații de care trebuie să ții cont înainte de a băga hainele în mașina de spălat.

  • Separă hainele albe de cele colorate

Sortează hainele de fiecare dată. Este un pas important. Organizează coșuri de rufe separate pentru haine albe, colorate sau închise. Pe măsură ce îți pui articolele în mașina de spălat, verifică din nou pentru a te asigura că o șosetă neagră sau un tricou roșu nu a ajuns accidental în secțiunea greșită a sortatorului de rufe. O astfel de greșeală poate fi fatală pentru garderoba ta.

Un alt sfat pentru separarea rufelor: ține-ți țesăturile mai grele departe de cele mai ușoare. Prosoapele trebuie spălate separat de haine. Amestecul de greutăți poate deteriora hainele.

  • Pre-tratează-ți petele

Când vine vorba de îndepărtarea petelor, primele momente după murdărire sunt cea mai bună șansă de a elimina petele. Așa că ia situația în serios!

Pentru a elimina petele, introdu o cârpă în interiorul articolului de îmbrăcăminte, cum ar fi cămașa de damă favorită sau blugii de vară, pentru a evita transferul petei pe cealaltă parte a îmbrăcămintei. Șterge cât mai mult din pată (pentru mâncare, vopsea și altele asemenea, poate fi necesar să cureți mai întâi excesul). Apoi aplică produsul de îndepărtare a petelor care vizează cel mai bine tipul tău de pată.

Dacă ai de-a face cu o pată uleioasă, ai noroc. Atât petele de ulei, cât și petele de grăsime răspund bine la detergentul de vase lichid sau la detergentul lichid de rufe. Aplică suficient pentru a acoperi pata, freacă manual și clătește. 

Pentru fructe de pădure, cafea, vin și alte pete similare, începe prin a șterge imediat pata. Clătește cu apă fierbinte, apoi pulverizează un agent de îndepărtare a petelor pe bază de enzime pentru a acoperi pata. Freacă ușor cu degetul, lasă soluția să stea cel puțin 30 de minute și apoi spală articolul.

Te confrunți cu petele de sânge? Clătește cu apă rece și apoi pulverizează pe pată un înălbitor cu oxigen sau un agent de îndepărtare a petelor pe bază de enzime. Freacă ușor cu degetul sau cu o periuță de dinți blândă pentru a ajuta produsul să pătrundă în fibre. Lasă-l să stea cel puțin 30 de minute înainte de spălare.

  • Verifică eticheta de îngrijire a materialului

Toate articolele de îmbrăcăminte vin într-o varietate de țesături și materiale. Prin urmare, vin cu propriile seturi de instrucțiuni de îngrijire. Deci, înainte de spălare, asigură-te că citești etichetele.

Un caz în care poți sări peste acest pas? Temperatura apei. Convențiile mai vechi pentru spălare îți spun să speli rufele albe în apă fierbinte. Dar apa fierbinte poate face ca hainele să se micșoreze și să se deterioreze mai repede. Iar fiindcă tehnologia de confecționare a rufelor și a echipamentele de spălare s-au schimbat, acum poți obține rezultate grozave și în apa rece. Deci, chiar dacă eticheta ta spune că articolul trebuie spălat în apă fierbinte, apa rece va fi la fel de eficientă.

Cât de des trebuie să speli hainele albe?

Albiturile trebuie spălate după fiecare purtare. Uleiurile corporale și transpirația oxidează și pot îngălbeni rapid materialul alb.

Depozitarea în mod corespunzător

Toate hainele, inclusiv cele albe, trebuie să fie complet uscate înainte de a le depozita. 

Dacă depozitezi îmbrăcăminte pentru extrasezon, asigură-te că locul în care le pui este respirabil. Hainele tale se pot îngălbeni dacă nu au suficient aer. O geantă de depozitare din bumbac este ideală.

Ești pregătită să porți cămașa de damă?

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alexandru Arşinel, internat la Terapie Intensivă. Care e starea sa de sănătate

Andreea Damian

Trupa Metallica lansează o carte pentru copii

Andreea Damian

Meghan Markle a intrat în concediu de maternitate

Andreea Damian

Ce transformare: Minodora a slăbit peste 25 de kilograme

Tabu Tabu

Cum să speli un pulover de cașmir fără a-l deteriora?

Andreea Damian

Vintage, carti, avocatura: Izabela

realitatea

Scrie un comentariu