Tabu
FASHION

Cum ne îmbrăcăm pe caniculă

Temperaturile caniculare din timpul verii provoacă un puternic disconfort termic, motiv pentru care este extrem de important să avem grijă la ce haine purtăm.

În perioadele când afară este caniculă nu se mai ține de cont ca hainele pe care le purtăm să fie la modă, ci mai de grabă la ce vestimantație să purtăm pentru a ne simți confortabil atunci când afară sunt 40 de grade Celsius. 

Atunci când afară este caniculă nu este deloc bine să purtăm haine confecționate din materiale sintetice, cum ar fi poliester acrilic, asta fiindcă ele atrag toată căldura și nu fac altceva decât să producă supraîncălzire corpului tău. Materialele care se poartă pe timpul verii sunt mătasea, cânepa și inul. Pe lângă că sunt ieftine și vă oferă un confort termic pe care îl doriți, aceste trei materiale pot avea proprietăți antibacteriene.

Dacă alegeți să stați în casă, specialiștii recomandă purtarea a câtor mai puține haine pentru a vă simți cât mai bine și cât mai confortabil. Încercați să vă orientați mai ales după o vestimentație cât mai lejeră și care să aibă culori deschise, deoarece acest lucru va permite aerului să treacă prin haine și să vă ajute astfel să nu transpirați.

Încercați pe cât posibil să utilizați pe caniculă doar țesuturi din fibre naturale: in, mătase, bumbac, pentru că ele funcționează excelent în absorbția transpirației și, pe deasupra, permit pielii să respire. Fibrele care sunt sintetice rețin căldura și absorb transpirația foarte puțin, crescând destul de mult temperatura corpului.

De asemenea, atunci când sunteți afară este recomandat să purtați haine care acoperă cea mai mare suprafață din piele, deoarece acestea vă vor proteja de arsurile solare.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

7 tendințe ale acestei veri, în materie de sandale (P)

Andreea Damian

“Cate priviri ai vrea sa simta pielea ta”- MAKING OF 1

realitatea

Naomi Campbell & Linda Evangelista, din nou împreună!

realitatea

Valentino a lansat colectia de toamna 2011

realitatea

Bataia cu perne

realitatea

Misterul rochiei lui Marilyn Monroe, ținuta preferată a cinefililor

Andreea Damian

Scrie un comentariu