Tabu
CULTURE

Pelicula românească selectată în Competiţia oficială de la Cannes

Pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectată în Competiţia oficială a celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes care va avea loc în perioada 14 – 25 mai.

Filmul este povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinţilor săi, învaţă la Tulcea. Venit acasă în vacanţa de vară, Adi se simte bine alături de familia sa şi de prietena lui cea mai bună, Ilinca. Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care membrii ei nu îl pot nici înţelege, nici accepta, dragostea necondiţionată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinţii săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluţie.

„Competiţia oficială la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viaţa, locul în care îţi doreşti să îţi fie văzute filmele, unde doreşti să fii. Sunt atât de multe ‘cărări’ pe care, la un moment dat, o poţi lua – de la ideea filmului la scenariu, de la locaţii la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai ştii exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulţumesc tuturor celor implicaţi, am făcut împreună o echipă minunată şi iată şi prima noastră (mare) recunoaştere”, a declarat Emanuel Pârvu, citat într-un comunicat.

Pelicula produsă de Miruna Berescu, prin casa de producţie FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuţă.

Din distribuţie mai fac parte actorii Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunţeanu, Vlad Brumaru şi Radu Gabriel.

„Trei kilometri până la capătul lumii” are un scenariu semnat de Emanuel Pârvu şi Miruna Berescu, imaginea – Silviu Stavilă, montajul – Mircea Olteanu, iar scenografia şi costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

Filmul este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor principal (Şerban Pavlu) şi lungmetrajul „Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine

realitatea

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză specială pentru sărbători

Andreea Damian

Dorința neîmplinită a lui Michael Jackson. Și-a dorit foarte mult să facă asta

Andreea Damian

Rebeca Miller. Despre căsătorie, cu soția lui Daniel Day Lewis

realitatea

Primele imagini oficiale din Terminator: Dark Fate

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu