Tabu
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Nicolas Cage, pe numele lui adevărat Nicolas Kim Coppola, s-a născut pe 7 ianuarie 1964 în Long Beach, California. Tatăl lui era profesor de literatură, iar mama dansatoare și coregrafă.

Cage este nepotul lui Francis Ford Coppola și verișorul Sofiei Coppola, dar a preferat să-și schimbe numele ca să nu fie favorizat în carieră. A făcut liceul în Beverly Hills, la aceeași școală la care au mers și Angelina Jolie, Lenny Kravitz și David Schwimmer.

Rrimul rol de succes a fost în Moonstruck în 1987 și i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur. În ’92 a fost nominalizat pentru Honeymoon in Vegas, dar Leaving Las Vegas a fost filmul care i-a adus aprecierea maximă, Cage câștigând atât Oscarul, cât și Globul în 1995. Nicolas a jucat până acum în peste 60 de filme, printre care Face Off, 8mm, Gone in Sixty Seconds, City of Angels și Adaptation.

A fost căsătorit de trei ori cu Patricia Arquette, Lisa Marie Presley și Alice Kim, actuala lui soție. Suferă de vertigo, e fan Elvis Presley, iar anul trecut a avut mari probleme financiare, fiind nevoit să-și vândă câteva case.

ARTICOLE SIMILARE

Germania ⎢ Cea mai veche armură romană din istorie

Ciocîrlan

Oamenii au șters de pe fața Pământului 60% dintre speciile de animale începând cu anul 1970

realitatea

Asistenții digitali, precum Siri și Alexa, accentuează stereotipurile și prejudecățile de gen

Andreea Damian

The Pussycat Dolls se reunesc după 10 ani

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Snow Patrol – A Hundred Million Suns

realitatea

Scrie un comentariu