Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Nicolas Cage, pe numele lui adevărat Nicolas Kim Coppola, s-a născut pe 7 ianuarie 1964 în Long Beach, California. Tatăl lui era profesor de literatură, iar mama dansatoare și coregrafă.

Cage este nepotul lui Francis Ford Coppola și verișorul Sofiei Coppola, dar a preferat să-și schimbe numele ca să nu fie favorizat în carieră. A făcut liceul în Beverly Hills, la aceeași școală la care au mers și Angelina Jolie, Lenny Kravitz și David Schwimmer.

Rrimul rol de succes a fost în Moonstruck în 1987 și i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur. În ’92 a fost nominalizat pentru Honeymoon in Vegas, dar Leaving Las Vegas a fost filmul care i-a adus aprecierea maximă, Cage câștigând atât Oscarul, cât și Globul în 1995. Nicolas a jucat până acum în peste 60 de filme, printre care Face Off, 8mm, Gone in Sixty Seconds, City of Angels și Adaptation.

A fost căsătorit de trei ori cu Patricia Arquette, Lisa Marie Presley și Alice Kim, actuala lui soție. Suferă de vertigo, e fan Elvis Presley, iar anul trecut a avut mari probleme financiare, fiind nevoit să-și vândă câteva case.

ARTICOLE SIMILARE

Update: FAMILIA nu are bani sa ridice cadavrul! CIOABA, regele rromilor, a murit in Turcia!

Sărbătoritul zilei

realitatea

Celebritati nascute pe 1 august!

realitatea

Passion, controversatul thriller erotic marca Brian De Palma

Personajul interpretat de Paul Walker în franciza „Furios şi iute“ ar putea reveni

Andreea Damian

Librărie Cărturești la Institutul Francez

realitatea

Scrie un comentariu