Tabu
CULTURESlider

Puterea și opoziția au votat să transforme o parte dintre români (inclusiv copiii) în sclavi

Proiectului de lege al Ministerului Muncii care-i va transforma pe beneficiarii de ajutor social în sclavi ai primăriilor și ai firmelor locale care sunt preferatele primarilor a fost votat în unanimitate. Că PSD, ALDE și UDMR au semnat – nu mă miră. Că măreața opoziție PNL și USR a votat este însă jenant. Proiectul a fost inițiat de patru reprezentanți ALDE, unul mai “bun” decât celălalt.

Raluca Turcan și Florin Roman de la PNL consideră (în scris și cu dovezi) că toți copiii beneficiari de alocații fac parte din „grupul mafiot” al asistaților social. Asta și pentru că odioasa propunere de lege semnată de deputații ALDE este de fapt formularea identică a unei propuneri anterioare, inițiată de PNL. Dar PNL ar fi fost teoretic în opoziție și ALDE – nu.

în care se arată că în România copiii nu vor să muncească
În care se arată că Raluca Turcan și Florin Roman de la PNL consideră că toți copiii beneficiari de alocații sunt ASISTAȚI SOCIAL.
Mitul asistatului social din România

Să recapitulăm, după ce Ministerul Muncii a spus că vrea să ofere ajutor de stat pentru firme prin oferirea pe o perioadă de 5 ani a cate 500 euro/luna pentru fiecare șomer sau beneficiar de VMG angajat, sugerând cu dispreț că „nu mai trebuie încurajată nemunca”, ieri, în plenul Camerei Deputaților, s-a adoptat cu majoritate de voturi inițiativa legislativă privind modificarea și completarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

Ministrul Muncii – Olguța Vasilescu

Și acum să-i cunoaștem pe inițiatori:

Profesional, Ică Calotă (fost PNL) a început ca şef de fermă IAS la Chilia Veche, după care a realizat acelaşi tip de activitate, din aceeaşi poziţie, la Ferma Danubius Zimnicea. Din 1993 a devenit administratorul unei firme private, iar din 2002 a ocupat postul de inginer de specialitate în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman. Din 2005, lucrurile au început să devină mult mai favorabile pentru viitorul parlamentar, pentru că atunci a devenit directorul general al Direcţiei Agricole Teleorman, iar în 2008 a devenit viceprimarul municipiului Alexandria, funcţie publică din care a plecat direct în Parlament. Prin Teleorman se spune că Ică Florică Calotă are, pe numele surorii sale, o firmă cu utilaje pentru deszăpezire, firmă care făcea lucrări împreună cu Primăria Alexandria pe vremea când Ică era viceprimar. Gurile rele spun că trecerea lui către partidul lui Tăriceanu a fost condiţionată tot de această afacere, pentru că numai din barca lui Tăriceanu mai putea prinde lucrări în colaborare cu administraţia actuală. (Sursa)

Avram Constantin (fost PC, fost PD, actual ALDE) – CUNOSCUT pentru afacerile cu primăria și traseismul politic. În 2010, pe când era consilier județean, a reușit să-și convingă colegii legislativului județean să ia bani de la alte localități și să crească bugetul comunei unde firma sa avea o lucrare de peste 10 miliarde de lei. Mai mult decât atât, primarul comunei Berzunți, unde Avram a cîștigat lucrarea, era unul dintre puținii edili conservatori (adică PC) din județ, deci banii rămâneau în familie. Firma lui Constantin Avram, SC Consizo SRL semnase un contract de peste 10 miliarde de lei cu Primaria Berzunți, cea pentru care Avram a cerut fonduri. Este vorba de contractul nr.79/18.01.2010 de alimentare cu apa a comunei, care a fost câștigat de asociarea de firme Consizo SRL si SC Eccor SRL, controlată de Corneliu Iacobov.

Tot în 2010, Constantin Avram obținea cu firma lui milioane de lei de la Primăria Sectorului 2 din București pentru reabilitări de blocuri. Mai știți ce tunuri s-au dat atunci. Doar că după ce a obținut contractile, Constantin Avram a construit câteva schele iar apoi a renunțat la lucrări. Oamenii s-au trezit că le plouă în casă, pereții s-au umplut de mucegai iar zidurile apartamentelor și schelele au devenit cuiburi pentru păsări. Pentru lucrările abandonate, Constantin Avram a luat în vremea aceea, adică acum 8 ani – opt milioane de lei pentru reabilitarea a nouă blocuri. În 2014 nici măcar unul nu era finalizat. Iar ca totul să fie clar, începând cu anul 2008 și până în 2014 – firma deputatului Constantin Avram a obținut peste 30 de contracte de reabilitare sau renovare pentru care a încasat 25 de milioane de lei. Totuși, el nu a avut bani să plătească un credit de un million de dolari către Unicredit Titriac Bank. În ianuarie 2014, banca a cerut executarea silită pentru două imobile ce aparțineau deputatului Avram. Este vorba de un apartament situat în Bacău, în zona Tic Tac, și vila familiei deputatului Constantin  Avram de pe Calea Moldovei din Bacău. Prețul stabilit în ianuarie 2014 de executorii judecătorești pentru vilă a fost de 529.990 lei iar pentru apartamnent de 178.000 lei. Sursa.

Deputatul ALDE de Suceava Ştefan Alexandru Băişanu a fost prins în 2017 în timp ce gonea printr-o localitate din judeţul Bacău cu viteza de 142 km/h. Poliţiştii au întocmit documentele pentru a-i ridica permisul de conducere şi pentru a-i aplica amenda cuvenită. Numai că, surpriză, parlamentarul sucevean nu a putut prezenta permisul de conducere, şi asta pentru că îl predase la poliţie cu câteva luni mai devreme, când a fost prins conducând cu viteză excesivă în judeţul Vrancea. Sursa.

Fără nicio sursă de venit declarată în afară de salariul de profesor, Ştefan Alexandru Băişanu a devenit proprietarul unei vile în zona centrală a municipiului Suceava, pe strada 6 noiembrie, cu suprafaţa utilă de 460 de metri pătraţi. Băişanu mai deţine o casă de vacanţă la Suceviţa cu suprafaţa de 400 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial în municipiul Suceava. În acte, Băişanu mai deţine două autoturisme BMW şi Audi. În declaraţia de avere, Băişanu a mai inclus bijuterii şi obiecte de artă în valoare de peste 100.000 de euro, un depozit bancar de peste 100.000 de euro şi împrumuturi acordate unor societăţi comerciale în valoare de 250.000 de euro. Asta în condiţiile în care împreună cu soţia în ultimii ani nu a declarat vreodată venituri totale care să depăşeasă 40.000 de lei. Sursa.
Candidatul de pe prima poziţie pentru Camera Deputaţilor din partea ALDE, la alegeri, Marius Surgent, deţine un teren agricol, un apartament şi o Dacia Super Nova, iar potrivit declaraţiei de avere ca şi viceprimar al municipiului Deva a obţinut, înainte cu un an de alegeri peste 40.000 lei. Și cum a ajuns deputat, hop-țop a fost uns membru al Comisiei de Control SIE. Tot de atunci (presupun) nu se mai găsește niciun fel de informație despre el și viața lui anterioară, gol, zero, s-a șters tot.

Ultimul dintre inițiatori este Dumitru Lovin. Cunoscut pentru proiectul care privește exploatări noi de resurse minerale, în inima parcurilor naturale și ariilor protejate din România. Organizațiile de mediu contestă însă inițiativa, pentru că ar pune în pericol grav echilibrul ecologic al ariilor protejate și sunt decise să se adreseze instanțelor de judecată, pentru a opri aplicarea ei. Proiectul lui Lovin (căci el este singurul initiator) modifică o Ordonanţă de Urgenţă din 2007, astfel încât să fie posibilă scoaterea unor terenuri din ariile protejate, pentru exploatări de resurse minerale, în baza unor licenţe anterioare anului 2007, exact anului în care România a aderat la Uniunea Europeană şi şi-a asumat protejarea acestor zone drept politică de stat.

Am mai scris despre mitul asistatului social aici. Fenomenul a fost analizat şi într-un raport al Curţii de Conturi din 2016. Autorii raportului au comparat numărul de posturi vacante pentru muncitorii necalificaţi cu numărul beneficiarilor de VMG apţi de muncă. Doar 4% din aceştia ar fi putut ocupa un loc de muncă, adică 8.000 de persoane. Asta datorită diferitelor mecanisme administrative prin care diverşi actori instituţionali bifează, pe hârtie, obligaţiile fixate de lege și atât. Ce-au făcut aleșii noștri, toți, ieri? Păi tocmai au votat o lege care va forța oamenii să muncească pe nimic pentru capitalul privat sau pentru primar – căci acolo se va ajunge.

ARTICOLE SIMILARE

MESAJUL sfasietor de pe coroana Veronicai, mama fetelor GABOR

[ SUEDIA ] Göteborg Film Festival se mută pe o insulă

Ciocîrlan

Oana Moșneagu a făcut anunțul: „Obligat, forțat, că nu ai de ales”

Andreea Damian

Festivalul IntenCity a ajuns la a doua ediție: costuri și informații utile 

Andreea Damian

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

realitatea

Andra a donat 20.000 de euro pentru Spitalul Matei Balş din Capitală

Tabu Tabu

Scrie un comentariu