Tabu
lifestyle

Meniul de pe Titanic, într-un restaurant din Belfast

Dacă nu ați aflat până acum, Titanicul a fost construit în Belfast, acum 100 de ani. Chiar dacă sună puțin macabru, Conor McClelland, chef și proprietar al restaurantului Rayanne House din Belfast și-a propus să pregătească 9 dintre cele 13 specialități care se aflau în meniul cinei zilei de 14 aprilie 1912, zi în care a avut loc tragicul accident.

McClelland și soția acestuia au petrecut luni întregi pentru a reda cu exactitate specialitățile celebrului meniu, restaurantul de pe Titanic fiind numit la vremea respectivă ,,Ritz-ul plutitor’’. Coincidență sau nu, restaurantul cumpărat de Conor a fost decorat la origine de același artist care a decorat și Titanicul.

Mai jos, meniul preluat de Conor, l-am lăsat special în limba Engleză. Puteți încerca și voi să pregătiți acasă. Sau mai bine faceți o rezervare și mâncați la Rayanne House.

First Course – hors d’oeuvres
Canapés a`L’Amiral
Second Course – Soup
Cream of Barley finished with Bushmills Whiskey and Cream
Third Course – Salad
Asparagus and Watercress Salad with Champagne – Saffron Vinaigrette served with Roast Squab
Forth Course – Fish
Poached Salmon with Mousseline Sauce garnished with Cucumber and Fresh Dill
Fifth Course – Sorbet
Rose Water and Mint Sorbet
Sixth Course – Entrée
Pan-Seared Filet Mignon topped with Foie Gras and Truffle drizzled with a Cognac, Madeira and Red Wine Reduction served with Potatoes Anna, Creamed Carrots and Zucchini Farci
Seventh Course – Sweet
Spiced Peaches in Chartreuse Jelly and French Vanilla Ice Cream
Eighth Course – Dessert
Cheese and Fruit
Ninth Course
Coffee and Petit Fours

ARTICOLE SIMILARE

Va mai amintiti de Cosmin Corendea, fostul iubit al Andreei Marin?

Robin Williams cu jumătate din avere după al doilea divorț

realitatea

Adoptarea unui stil de viață sustenabil – experiment social Unilever

30 de LUCRURI pe care orice femeie trebuie sa le AIBA si sa le STIE pana la 30 DE ANI

Teatrul “Radu Stanca”la Liverpool

realitatea

Concert de jazz in Tete-a-Tete

Scrie un comentariu