Tabu
HEALTH

Pericolul de pe masa de Paște. Alimentele care ne pot îmbolnăvi

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, avertizează că mâncarea de Paște poate conține numeroși aditivi extrem de periculoși. 

Este important să citim cu atenție eticheta produselor, pentru a evita expunerea la o mulțime de E-uri într-o singură masă.

„În primul rând, să înțelegem că și vopseaua de ouă ajunge până la urmă să o ingerăm. Practic, o mâncăm o dată cu oul vopsit, fiindcă face transfer dintre coaja oului și ou şi, astfel, se pune și pe mâinile noastre, ale copiilor”, a explicat el la un post de televiziune.

Potrivit lui Sorin Mierlea, când vorbim despre ouăle gata vopsite, care sunt disponibile în supermarket sau pe care le comandăm online, trebuie să ne asigurăm că pe eticheta produsului sunt menționate toate ingredientele utilizate în vopseaua cu care este colorat oul respectiv.

În caz contrar, dacă nu avem acces la toate informațiile necesare, este recomandat să nu le cumpărăm.

„Și dacă ne gândim că într-un astfel de produs avem 11 aditivi, mai avem și în muștar, probabil încă 10, doar dintr-un nou cu puțin muștar ajungem să mâncăm 20 de aditivi, care de cele mai multe ori se dublează sau se triplează”, a explicat acesta.

Astfel, președintele InfoCons sugerează că ar trebui să fim mai atenți și mai responsabili, având în vedere că masa de Paște poate să conțină până la 250 de aditivi, și cantități de sare și zahăr suficiente pentru două săptămâni.

Prin urmare, este recomandat să fim mai prudenți, să consultăm eticheta produselor, să verificăm atent produsele și să fim atenți la orice alerte, deoarece în această perioadă există tot mai multe produse aflate în alertă, inclusiv produse agroalimentare și articole care sunt oferite ca daruri de Paște, indiferent dacă este vorba despre bijuterii, îmbrăcăminte sau jucării.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Româncele, cele mai nefericite din Europa. Care sunt motivele

Andreea Damian

De ce mușcăturile de țânțar te mănâncă

Andreea Damian

Sucul de cocos sau laptele de cocos? Care sunt diferențele și ce beneficii aduce fiecare

Andreea Damian

Beneficiile terapiei „sălbatice”

Andreea Damian

Covid-19 | Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor

Andreea Damian

Poluarea aerului crește riscul de avort spontan la fel de mult ca fumatul

Andreea Damian

Scrie un comentariu