Tabu
HEALTHSlider

Acupunctură | Cele 5 puncte din corpul tău care reduc migrenele

Fie că ești la serviciu, în weekend acasă sau în vacanță, durerile de cap pot fi adevărate pacoste zilnice și uneori este greu să scapi de ele. Înainte de a te grăbi să iei medicamente, îți poți folosi mai degrabă degetele și să aplici preceptele medicinei chineze.

Acupunctura este o specialitate a acestui așa-numitul medicament moale, preocupat de echilibrul energetic al corpului. Dacă nu ai ocazia sau timp să mergi la un cabinet specializat, poți încerca presopunctura, metodă care constă în automasarea punctelor de acupunctură. „Această tehnică este mai puțin eficientă decât o ședință de acupunctură adevărată, dar poate oferi o ușurare”, explică Henri Chauvet, specialist în medicina tradițională chineză și acupunctură, care selectează cinci puncte care sunt utile pentru a calma o migrenă.

Vârful capului: Bai Hui

Începem cu acest punct situat în vârful craniului pe care îl masam timp de două-trei minute, în sensul acelor de ceasornic, din poziția așezat sau culcat. „Optăm pentru o presiune mai mult sau mai puțin puternică cu degetul, în funcție de intensitatea durerii de cap”, explică expertul.

Spatele gâtului: Feng Chi

În medicina chineză, este al 20-lea meridian al vezicii biliare. Este situat chiar sub osul craniului, adică la nivelul celor două „scobituri” din vârful gâtului. „Adesea, pacienții se plâng de migrene care încep din acest punct. Prin urmare, este ideal să masați această zonă pentru a calma o durere de cap”, explică Henri Chauvet.

Tâmplele: Taiyang

„Acest punct este ceea ce se numește punct extraordinar pentru că nu aparține niciunui meridian”, indică specialistul. Situat lângă sprânceana exterioară, la tâmple, este foarte masajul acestui punct este foatre eficient împotriva durerilor de cap, mai ales a celor pe care le simți după o zi petrecută în fața unui ecran. „Trebuie să masezi această zonă cu vârful degetelor prin rotire pentru câteva minute”, ne sfătuiește acupunctorul. În orice sens.

Genunchi: Yang Ling Quan

Oricât de ciudat ar suna, genunchii pot ajuta la ameliorarea durerii de cap. „Într-adevăr, acest punct este legat de vezica biliară. Cu toate acestea, este foarte frecvent ca aceste afecțiuni să fie legate de sistemul digestiv”, amintește expertul. Este situat în spatele genunchiului, în gol. Cu genunchii îndoiți, această zonă este masată în rotații timp de două până la trei minute.

Picioare: Xing Jian

„Meridianul de acupunctură în acest punct este ficatul”, precizează Henri Chauvet. Este la intersecția primelor două degete de la picioare. Ca și în cazul Yang Ling Quan, este foarte interesant să se maseze atunci când migrena este legată de ficat și vezica biliară.

ARTICOLE SIMILARE

Mihai Bobonete, în juriul „Românii au talent”

Andreea Damian

Tatuaje 2019 – Toate aceste stiluri de tatuaje sunt la modă acum!

realitatea

Doliu la Hollywood! A murit Kelly Preston, soția lui John Travolta

Andreea Damian

Nouă coafuri de purtat cu mască de față

Andreea Damian

Autoiluzionarea: cum îi determină pozele selfie pe oameni să-și facă operații estetice

realitatea

Ceartă între Regina Elisabeta a II-a și prințul Harry. De vină este Meghan Markle!

Andreea Damian

Scrie un comentariu