Tabu
CULTUREWhat's hot

A murit actorul GEO COSTINIU

Actorul Geo Costiniu a murit în noapte de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani.  Actor al Teatrului Odeon din Capitală, cunoscut prin celebrul rol din filmul Septembrie, a decedat în urma unor probleme medicale pe care le avea de mai mult timp.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon, acesta va fi înmormântat sâmbătă. 

Geo Costiniu a debutat în producţii de televiziune chiar de la vârsta de 8 ani, dovedint lumii întregi că are un talent actoricesc nemaipomenit. La vârsta de 14-15 ani acesta se bucura deja de succes în spectacolele pe care le juca la Casa Studenţilor din Bucureşti. Urmează o facultate de profil, iar în ultimul an debutează pe scena Teatrului Bulandra din Capitală,sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.

În primii ani de la absolvirea facultăţii, actorul s-a bucurat de îndrumarea profesorilor precum Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, fiind repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

De-a lungul carierei actoriceşti acesta a interpretat numeroase roluri jucând în piese celebre precum: “Pălăria Florentină”, “Omul care a văzut moartea”, “Patima roşie”, “Marchizul de Sade”.

La puţin timp, şi-a făcut debutul în filme, jucând în pelicule precum: “Aştept provincia” (1995), “Neînvinsă-i dragostea” (1993), “Patul conjugal” (1993), “Capul de răţoi” (1992), “Întâmplări cu Alexandra” (1989), “De ce are vulpea coadă?” (1988), “Nişte băieţi grozavi” (1987), “Un oaspete la cină” (1987), “Ora zero” (1979).

Însă filmul care l-a consacrat este filmul lui  Timotei Ursu “Septembrie” în urma căreia acesta s-a bucurat de un real succes.

ARTICOLE SIMILARE

Concurent de la MasterChef MORT in conditii tragice impreuna cu sotia lui!

Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei

Andreea Damian

Will Smith va interpreta imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal

Andreea Damian

Madalina Pamfile are cu cine semana! Mama ei e la fel de sexy ca ea!

Discriminare rasiala – exista rase superioare?

realitatea

FLORIN CALINESCU si viitoarea sa nora! FOTO!

Scrie un comentariu