Tabu
Image default
CULTURE What's hot

A murit actorul GEO COSTINIU

Actorul Geo Costiniu a murit în noapte de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani.  Actor al Teatrului Odeon din Capitală, cunoscut prin celebrul rol din filmul Septembrie, a decedat în urma unor probleme medicale pe care le avea de mai mult timp.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon, acesta va fi înmormântat sâmbătă. 

Geo Costiniu a debutat în producţii de televiziune chiar de la vârsta de 8 ani, dovedint lumii întregi că are un talent actoricesc nemaipomenit. La vârsta de 14-15 ani acesta se bucura deja de succes în spectacolele pe care le juca la Casa Studenţilor din Bucureşti. Urmează o facultate de profil, iar în ultimul an debutează pe scena Teatrului Bulandra din Capitală,sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.

În primii ani de la absolvirea facultăţii, actorul s-a bucurat de îndrumarea profesorilor precum Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, fiind repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

De-a lungul carierei actoriceşti acesta a interpretat numeroase roluri jucând în piese celebre precum: “Pălăria Florentină”, “Omul care a văzut moartea”, “Patima roşie”, “Marchizul de Sade”.

La puţin timp, şi-a făcut debutul în filme, jucând în pelicule precum: “Aştept provincia” (1995), “Neînvinsă-i dragostea” (1993), “Patul conjugal” (1993), “Capul de răţoi” (1992), “Întâmplări cu Alexandra” (1989), “De ce are vulpea coadă?” (1988), “Nişte băieţi grozavi” (1987), “Un oaspete la cină” (1987), “Ora zero” (1979).

Însă filmul care l-a consacrat este filmul lui  Timotei Ursu “Septembrie” în urma căreia acesta s-a bucurat de un real succes.

ARTICOLE SIMILARE

MR. Giuseppe Stefanel, PDG Stefanel Group

realitatea

CONSTANTA: Cauta asasin platit ca sa-si lichideze sotul! Nu e din filme, s-a intamplat la noi!

Alber Elbaz + Mika = Love

realitatea

Farmecul discret al plicului cu bani

MESAJ despre tanarul mort pe plaja la Mamaia

Pisicile siameze din Doamna și Vagabondul vor fi șterse din remake-ul animației

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu