Tabu
LIFESTYLE

Chalet Les Parts

Situat pe un versant, deasupra stațiunii Vallorcine, în valea Chamonix, Les Parts este un refugiu ideal pentru cei care caută liniște și peisaje idilice. Întrucât singura cale de a ajunge la el este o potecă ce șerpuiește pe munte cam 300m (5-7 minute de mers vara și probabil 10, iarna, prin zăpadă) nu există nicio șansă de a fi importunat de vizitatori nedoriți sau de zgomot. De pe terasă poți admira o bună bucată din valea Chamonix și vârfurile impozante ale Alpilor francezi, iar priveliștea este absolut tulburatoare, atât iarna, cât și vara.

Åži pentru că este atât de izolat, tot ce se vede a fost adus cu elicopterul – de la mobilă și electrocasnice la „hot tub“ (un cazan din lemn, cu apă fierbinte încălzită cu lemne, folosit mai ales iarna) de pe terasă. Confortul din interior, însă, nu-ți dă de bănuit ce eforturi s-au făcut pentru a-l obține.

 Cu toate că majoritatea chalet-urilor din zonă sunt acum case de vacanță luxoase, proprietarii au dorit să facă din Les Parts o locuință pentru o experiență montană autentică. Frumusețea acestui loc rezidă din faptul că a fost păstrat în aceeași formă, dar și cu finisajele inițiale, cu toate că a fost renovat. Pardoselile din blocuri de piatră de la parter au fost șlefuite de trecerea vremii, iar pereții sunt în întregime acoperiți cu lemn. La intrare te întâmpină o inscripție scrijelită pe jos, în piatră: „1840“. Spațiul complet deschis, și pe orizontală și pe verticală, îți vorbește despre istoria acestui loc de cum intri pe ușă. Pentru o experiență completă, la robinet curge apă pură de izvor.

Scara este cel mai important și decorativ element al interiorului, întrucât șerpuiește legând diferite spații pe câteva nivele, toate în același spațiu deschis. Locul de luat masa și un living la parter, un lounge la mezanin cu un șemineu imens din piatră, un al doilea living la etaj și dormitorul matrimonial la nivelul superior. Cu toate că totul este decorat simplu și rustic, confortul nu lipsește. Un ecran de proiecție coboară dintr-un loc pe care nu îl bănuiești că ar putea să adăpostească echipament hi-fi, dormitoarele sunt camuflate în economia interiorului, mânerele ușilor fiind singurul lucru ce trădează existența unei încăperi. Barul și bucătăria respectă aceleași reguli de armonie ale întregului spațiu, iar iluminatul nu face decât să accentueze atmosfera caldă din cabană.

Chalet este denumirea dată unei locuințe din lemn, cu o formă caracterizată mai ales de panta acuzată a acoperișului și de streașina pronunțată, întâlnită mai ales în Elveția sau în alte regiuni din Alpi. Astăzi termenul este folosit în sens mai general, pentru orice cabană sau căsuță de vacanță construită în acest stil. Les Parts se poate închiria, atât pe perioada iernii, cât și a verii, întreaga zonă fiind renumită pentru schi și snowboard, schi de tură, mountain biking, drumeții. Mai multe detalii găsiți pe www.lesparts.co.uk

ARTICOLE SIMILARE

Ce mesaje ascunde portretul de familie realizat pentru ziua prințului Charles

Andreea Damian

Prințul Harry slăbește la minus 150 °C. Crioterapia, beneficii și riscuri

Andreea Damian

Volvo a creat locuri de parcare pentru familiile LGBTI într-un mall din Londra

realitatea

De Paşte, NESCAFÉ Dolce Gusto te provoacă să fii inventivă!

CALINA, blonda lui Mutu …sau de ce nu cade bila de pe ASE!

Horia Moculescu, dus la spital de iubita cu 43 de ani mai tanara!

Scrie un comentariu