Tabu
CULTURESlider

Două românce au fost ucise ieri, de Ziua Internațională împotriva Violenței asupra Femeilor

Ieri a fost Ziua Internațională împotriva Violenței asupra Femeilor iar ca într-un fel de celebrare macabră, două femei (mamă și fiică) au fost înjunghiate mortal la Buftea.

În România 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener, iar 26% dintre omorurile înregistrate în anul 2017 au avut loc în familie. Cu toate acestea nu avem adăposturi pentru victimele violenței domestice care să funcționeze an de an în fiecare județ.

În medie, 137 de femei din întreaga lume sunt ucise zilnic de un partener sau de un membru al familiei, potrivit unor noi date publicate de Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC). Ei spun că aceste date demonstrează că “mediul cel mai probabil în care o femeie s-ar putea teme că va fi ucisă este exact casa în care locuiește”. Mai mult de jumătate din cele 87.000 de femei ucise în 2017 au fost omorâte exact de cei care erau persoanele cele mai apropiate lor. Aproximativ 30.000 de femei au fost ucise de un partener intim și alte 20.000 de femei au fost ucise de rude.

Noul raport al UNODC sugerează că o mare parte a violenței împotriva femeilor este “subestimată în mare măsură de către autorități și că o mare parte din această violență domestică este ascunsă”. Pe lângă asta, modul în care mass-media a raportat viața celor ucise și moartea acestora a dezvăluit și felul în care sunt percepute femeile de diferite societăți din întreaga lume”. Iar multe dintre poveștile femeilor ucise nu au ajuns niciodată în presă fie pentru că acele crime au fost nedeclarate, nu au fost investigate pentru că nu s-a vrut sau nu s-a putut. Autorii raportului și-au pus întrebarea: ce trebuie să se întâmple pentru ca, în unele cazuri, uciderea unei femei să fie suficient de importantă spre a fi raportată? Suntem în anul 2018 și deși considerăm că suntem extrem de evoluați ca specie, raportul a dovedit faptul că 8 din 10 indivizi uciși de partenerii intimi sunt femei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Raoul, critici dure la adresa Mirabelei Dauer. Prietenia lor s-a încheiat definitiv

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 12 iulie

realitatea

Surpriza de Paste pentru fanii ANASTACIA!

realitatea

A MURIT decanul muzicii usoare romanesti

Beyonce a înlocuit limonada cu martini și toți sunt convinși că va interpreta coloana sonoră pentru Bond 25

Andreea Damian

Si “cel mai mizerabil om de televiziune” e…

Scrie un comentariu