Tabu
CULTURE

THE WOMEN: Femei de polistiren

Eva Mendes și Meg Ryan Eva Mendes și Meg Ryan se bat pe un bărbat absent din cadru Scenarista și producătoarea Diane English, mămica serialului “Murphy Brown”, trece în spatele camerei cu “Intrigi parfumate” și o face în triplă ipostază: de “textier”, de producător și de regizor.
În prima calitate pornește de la piesa lui Clare Boothe Luce, care apoi a fost transformată de Anita Loos și de Jane Murfin în scenariul filmului “The Women” din 1939, regizat de celebrul George Cukor. Rezultatul acestui demers demonstrează că, măcar uneori, comediile-cult ar trebui lăsate să se odihnească în pace.
Acțiunea “Intrigilor parfumate” nu avea cum să se petreacă altundeva decât la New York, iar buricul ei se plasează ferm în celebrul Saks: aflată acolo pentru o manichiură, editoarea de reviste Sylvia (Annette Bening) descoperă că soțul celei mai bune prietene de-ale ei, Mary (Meg Ryan), are o aventură cu Crystal Allen (Eva Mendes), fata de la raionul de parfumuri. Publicitate Prietenele lui Mary, Edie (Debra Messing), mama unei cohorte de copii, și eseista lesbiană Alex (Jada Pinkett Smith), alături de mama ei (Candice Bergen) îi sar în ajutor, dar criza abia începe: protagonista are necazuri cu propria fiică, trebuie să iasă din rolul de nevastă stepfordiană și să își găsească o carieră și, pe lângă toate acestea, o ditamai problema îi vine de unde nici nu se aștepta: din chiar cercul ei intim de prietene. O mențiune: ca și în filmul original, bărbații sunt absenți din cadru (cu o singură excepție).

Citeste integral articolul "Femei de polistiren" semnat de Alexandra Olivotto pe Cotidianul.ro

Intrigi parfumate (2008)/ The Women
Regia: Diane English
In rolurile principale: Meg Ryan, Eva Mendes
Premiera in Romania 12.09.2008
Distribuit in Romania de MediaPro Distribution

ARTICOLE SIMILARE

Literatura consacrată versus noua literatură

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

realitatea

Premiantii Bucharest Fashion Week!

La ce festival ne distram vara asta?

realitatea

Stiai care sunt cele mai ciudate adevaruri despre sarcina?

realitatea

Scrie un comentariu