Home > Agenda > Cele mai comune probleme ale frigiderelor si care sunt defectiunile care le cauzeaza

Cele mai comune probleme ale frigiderelor si care sunt defectiunile care le cauzeaza

Multi spun ca o femeie nu ar trebui sa aiba grija aparatelor electronice si electrocasnice din casa si sa lase totul in grija sotului.

Totusi, noi suntem de parere ca o femeie moderna ar trebui sa stie ce sa faca atunci cand unul dintre aparatele acestea se strica. Si nu, nu ar trebui sa puna mana pe surubelnita si sa repare singura, ci doar sa stie la cine sa apeleze, dar si sa estimeze care ar fi problema si care sunt costurile de reparatie. Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice indispensabile si, tocmai de aceea, am creat si un top al celor mai frecvente probleme tehnice care pot aparea si al cauzelor comune ale acestora.

 1. Frigiderul nu functioneaza si nu are lumina in interior

Desi pare ceva foarte grav, s-ar putea sa nu fie chiar asa. Sunt doua variante posibile: fie exista o defectiune a circuitului electric principal (de unde lipsa totala de curent), caz in care este bine sa te adresezi unui electrician, fie s-a stricat cablul de alimentare. Nu trebuie sa incerci sa il schimbi singura, nu este scump si, cu un serviciu profesionist, se rezolva rapid.

 1. Frigiderul nu functioneaza, dar lumina interioara merge

Asa cum vom vedea la toate problemele, cauzele sunt multiple. In acest caz, cea mai putin grava este defectarea circuitului de pornire. Exista si alte cauze, cu pret de reparare mediu. Poate sa fie stricat dispozitivul de control al temperaturii sau timerul care permite racirea. Cel mai rau ar fi sa se strice compresorul, pentru ca atunci esti nevoita sa faci o investitie mult mai mare pentru a reusi sa il repari. Iar daca frigiderul este vechi, mai bine apelezi la o inlocuire completa.

 1. Aparatul nu mai porneste dupa dezghetare

Nu ai facut nimic gresit daca se intampla asta, pentru ca problema este una interna. Cel mai probabil, s-a defectat dispozitivul responsabil de pornirea operatiunilor de racire. Practic, acesta nu mai recunoaste temperatura interioara si nu mai trimite informatiile necesare catre compresor. In functie de model, inlocuirea lui poate sa coste mai mult sau mai putin, dar, in mod cert, nu te va face sa dai o gaura extrem de mare in buget. Din nou, insa, daca modelul este vechi, ar fi cazul sa faci o alegere daca il pastrezi sau nu, pentru ca s-ar putea defecta din nou.

 1. Aparatul functioneaza, dar nu raceste

Cazul fericit ar fi acela in care exista niste scurgeri ale lichidului de racire. De ce fericit? Pentru ca este ieftin de rezolvat. Se inlocuieste lichidul si se astupa gaurile prin care acesta curgea. Posibilitatea mai putin incantatoare este defectarea compresorului. Asa cum spuneam si mai sus, aceasta este cea mai proasta veste pe care o poti primi si ar trebui sa te pregatesti de niste investitii serioase daca vrei sa ramai cu acelasi frigider (si daca el nu este in garantie).

 1. cele-mai-comune-probleme-ale-frigiderelor-si-ce-le-cauzeaza2Raceste prea tare

In primul rand, trebuie sa fii atenta sa nu aiba setarile schimbate. Daca nu este o situatie atat de comuna, tot nu trebuie sa iti faci cele mai mari probleme. Dispozitivul de control al temperaturii este fie defect, fie prost ajustat. Primul caz este ceva mai costisitor, al doilea este simplu si ieftin de rezolvat.

 1. Functioneaza in continuu, dar nu raceste suficient

Aici chiar sunt multe cauze posibile, unele mai grave, altele mai putin. Cea mai grava este defectarea compresorului, dar nu mai discutam despre ea. Cea mai putin grava este stricarea garniturii de la usa, care se inlocuieste destul de repede. De asemenea, ventilatorul poate sa fie stricat si costa un pic sa fie reparat sau inlocuit, dar nu enorm. Condensatorul poate sa fie si el infundat, dar nu ar fi o mare problema. In final, nivelul de racire poate fi afectat si de un timer defect.

 1. Frigiderul functioneaza normal, dar congelatorul nu ingheata

Niciuna dintre probleme nu ar fi prea grava. Poate sa fie o problema a garniturii, care se schimba, poate sa fie o defectiune a circuitului electric (vezi la punctul 1). Poate ca usa este deschisa de prea multe ori (caz in care ar trebui sa il lasi o vreme sa isi revina). Chiar si temperatura din camera poate sa fie problematica, mai ales cand este prea frig. Si, nu in ultimul rand, poate ai pus mancare prea calda in congelator si nu reuseste sa faca fata.

 1. Congelatorul transpira foarte mult

Deschiderile prea dese ar putea fi o problema, in special atunci cand este foarte cald in camera. Alta explicatie ar fi slabirea garniturii sau a izolatiei. Fiecare dintre ele se poate repara, dar nu trebuie sa iti faci nici foarte multe griji daca apar prea multe picaturi de apa pe peretii aparatului. Acelasi lucru se poate spune si in cazul frigiderului, daca peretii acestuia incep sa transpire mai mult decat este cazul.

 1. Zgomot excesiv

In cele mai multe situatii, nu ar trebui sa te ingrijorezi. Cel mai probabil, aparatul nu este drept, deci ar trebui sa faci ceva in aceasta privinta. Ventilatoarele ar putea sa fie defecte si asta te va costa un pic, dar nu la fel de mult ca o inlocuire a compresorului (cea mai grava problema si in acest caz). De asemenea, exista posibilitatea ca circuitele de apa sa isi fi schimbat pozitia, ceea ce nu este greu de remediat.

 1. Scurgeri de apa in interior

Fie circuitul este infundat, fie are niste sparturi. Ai grija ce faci si cat de repede intervii, pentru ca apa poate afecta si racirea, dar si circuitul electric. Din fericire, reparatiile nu sunt scumpe.

Asa cum poti vedea, cele mai multe dintre aceste defectiuni necesita interventie profesionista. Daca te afli in cautarea unui service pentru reparatii frigidere in Bucuresti, acesta poate sa fie gasit la reparatii-frigorifice-chirita.ro. Totusi, inainte sa apelezi la specialisti, iti poti face o idee in legatura cu defectiunea, pentru a-i putea explica reparatorului ce merge si ce nu. Asa, diagnosticarea va fi mai simpla si poate chiar si interventia, daca tehnicianul va sti ce sa faca, imediat dupa ce ajunge la tine acasa.


1 Response

 1. Raca Cornel

  Buna imi poate da si mie cineva un sfat despre frigiderul din rulota pe curent functioneaza perfect dar pe gaz nu răcește aproape de loc flacăra este destul de buna ruptă la boloboc nu sta in soare si totusi nu răcește cum trebuie

Comenteaza acest articol

Cele mai comune probleme ale frigiderelor si care sunt defectiunile care le cauzeaza

by realitatea   3 min
1