Tabu
lifestyle

VEDETE intrate in Parlament: Mihai de la Hi-Q, Gabriela Firea, Damian Draghici etc.

Direct de pe scenă sau din platourile televiziunilor, o serie de vedete din showbiz-ul românesc au candidat şi au obţinut un loc în Parlament. Fie că vorbim de Mihai Sturzu de la Hi-Q, fie că vorbim de Gabriela Vrânceanu Firea, cu toţii s-au folosit de popularitate şi au obţinut încrederea electoratului. Analiştii politici consideră însă că acestora le va fi greu să se adapteze şi riscă să devină simpli trecători prin Parlament, conform www.adevarul.ro.

Cele mai răsunătoare nume care vor popula băncile Parlamentului sunt Mihai Sturzu de la Hi-Q, Cici de la Sistem, Damian Drăghici, Ionela Prodan sau Gabriela Vrânceanu Firea. Tot în această categorie poate fi prins şi Gigi Becali, cunoscut mai mult ca patron al Stelei şi pentru apariţiile publice, decât pentru activitatea politică.

Mihai Sturzu de la HI-Q a candidat într-un colegiu de deputat din Sectorul 6 al Capitalei, din partea USL. În urma votului de duminică, Mihai şi-a închis colegiul cu un procentaj de 65%.

Ciprian Rogojan, mai cunoscut drept Cici de la Sistem, a intrat în Parlament în urma redistribuirilor. El a candidat în colegiul senatorial numărul 1, din Baia Mare. Cici a obţinut un procent de doar 20,7%, însă a intrat în Parlament în urma redistribuirilor.

Gabriela Vrânceanu Firea şi-a închis colegiul din Ilfov unde a candidat. Fosta vedetă a Intact a obţinut un procentaj de 75%. Nici Damian Drăghici nu s-a lăsat mai prejos. El a obţinut un procentaj de 62%, în colegiul numărul 4 din Bacău, iar în următorii patru ani va fi deputat. Pentru Damian Drăghici nu este primul contact cu lumea politică. El a fost consilier al premierului Victor Ponta pe problemele legate de etnia romă.

O victorie spectaculoasă a obţinut şi Gigi Becali, în colegiul numărul 25 din Capitală. Proaspătul liberal a fost ales cu un procentaj de 60,2%, iar înurmătorii patru ani va fi deputat de Bucureşti. Gigi Becali nu este la prima experienţă politică, el fiind din anul 2009 europarlamentar, funcţie la care va renunţa pentru a-şi prelua mandatul de deputat în Parlamentul României.
Analiştii politici consideră că vedetele au avut întotdeauna dificultăţi să se adpateze vieţii politice, dar totul depinde de la caz la caz. “Este posibil să se adapteze rigorilor de partid şi vieţii politice, dar este totuşi destul de greu. Ceea ce este important este faptul că în ultimul timp politica a devenit mai mult o meserie. Cei care vin în politică foarte târziu se adaptează foarte greu”, a explicat sociologul Marius Pieleanu, pentru adevarul.ro.

Exemplele ultimilor ani nu creditează vedete cu prea multe şanse de reuşită în Parlament. Artişti precum Irina Loghin sau Victor Socaciu nu s-au adaptat vieţii politice şi au avut de multe ori poziţie distinctă faţă de partid.
Nici Teo Trandafir nu a rezistat prea mult în Parlament. Ea a demisionat din cauza măsurilor de austeritate pe care le-a impus PDL.

“Depinde de la caz la caz cum se vor adapta. Există mari şanse să nu o facă. Uitaţi exemplul lui Ronald Reagan, care a fost actor, iar ulterior a ajuns preşedintele SUA. Acesta este un exemplu foarte greu de urmat la noi. Totul depinde însă de ei, dacă vor şti să se adapteze vieţii de partid şi jocurilor de culise din Parlament”, a explicat şi sociologul Mirel Palada

ARTICOLE SIMILARE

Romanca Oana Virlan, un nou model in ascensiune

Lora se opereaza la “Mecca bolnavilor de cancer”. Vezi ce diagnostic a primit cantareata

Cu ea a înşelat-o Augustin Viziru pe Oana Mareş

Sportiv angrenat intr-un scandal sexual

realitatea

Angelina Jolie – ore de zbor, Brad Pitt – cu motocicleta

realitatea

BOTEZATU si VLADAU s-au luat la bataie la filmari!

Scrie un comentariu