Tabu
LIFESTYLESlider

Deși bogăția este în creștere, lumea a ajuns la cel mai mic nivel de fericire din ultimii zece ani

Fericirea la nivel mondial se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, numărul persoanelor care spun că se simt stresate și îngrijorate este în creștere, potrivit unui studiu.

Cea mai nefericită locație din lume se află în zona conflictului din Republica Centrafricană, cu Irakul pe locul al doilea, potrivit clasamentului de la Gallup.

“În mod colectiv, la nivel global, oamenii sunt mai strasați, îngrijorați, triști și îndurerați decât știm să mai fi fost vreodată”, a scris în introducerea studiului, redactorul general al grupului Gallup, Mohamed Younis.

Gallup a analizat datele venite de la mai mult de 154.000 de persoane din 146 de țări pe care i-a întrebat dacă au simțit durerea, griji, stres, furie sau tristețe în ziua precedentă. Acesta a spus că starea de spirit la nivel global a fost cea mai sumbră de la prima astfel de cercetare care a avut loc în 2006.

Africa sub-sahariană a condus topul, cu 24 din cele 35 de țări chestionate atingând cel mai mic prag de fericire din ultimii 10 ani, în 2017. Oamenii s-au plans în special de războaiele civile care îngheață sistemele de sănătate și determină oamenii să facă foamea.

“În unele dintre aceste țări, populația se luptă să-și permită și să-și procure elementele de bază pentru supraviețuire”, a declarat autorul principal al studiului, Julie Ray, pentru Reuters. Dar nici țările bogate nu au rămas imune la depresie. Aproximativ jumătate dintre americanii intervievați au declarat că au fost sau că sunt stresați și nefericiți -adică aproximativ, ca procentaj, la fel de mulți ca cei din țările în care au loc conflicte armate.

grafic apărut în raportul Global Emotions realizat de Gallup

Economistul Jan-Emmanuel De Neve a declarat că este “îngrozitor” să vezi cum starea de spirit la nivel mondial se înrăutățește pe fondul creșterii bogăției și a progresului material. “Există probabil un indicator al bogăției în creștere care nu este suficient de incluziv”, a declarat De Neve, profesor asociat la Universitatea din Oxford, care a scris despre legătura dintre venit și fericire.

În topul țărilor pozitive conduce Paraguay ai cărui locuitori au fost întrebați dacă se simt bine odihniți, au fost tratați cu respect, sunt fericiți sau au învățat ceva în ziua precedentă. Yemen și Afganistan, sfâșiate de războaie sunt pe ultimele locuri.

ARTICOLE SIMILARE

SuperPhone. Telefonul care îți respectă nevoile

realitatea

Trupa Coldplay, impresionată de un bărbat care cânta pe stradă, în București

Andreea Damian

Ce spune Flavian Pandele, presupusul iubit al Andreei Raicu, despre relaţia cu vedeta

Cum să te pregătești de vacanță cu un buget recesionisto-elegant

realitatea

Femeia care seamănă leit cu Jennifer Lopez face senzație pe Internet

Andreea Damian

Dan Negru, TORTURAT de sotia lui: “Urlu ca nebunu’ când vrea să-mi…”

Scrie un comentariu