Home > Lifestyle > Cum să te pregătești de vacanță cu un buget recesionisto-elegant

Cum să te pregătești de vacanță cu un buget recesionisto-elegant

Toată lumea vorbește despre recesiune iar previziunile sunt destul de pesimiste. Se pare că și 2011 va fi destul de greu. Dar vine vara și trebuie să mergem în vacanță. Pentru că Marie Antoinette ar fi fost prietena noastră, dacă am fi trăit în anii ei de glorie și pentru că prăjiturile sunt mai glam decât pâinea, trebuie să ne pregătim de o vacanță fabuloasă, dar cu buget recesionist.

La începutul anului am făcut o listă a trendurilor de vacanță pentru 2010, toate fiind pliate pe noul termen de ,,eleganță economică’’. Åži până la urmă nici nu sună atât de rău.

O vacanță la mare, la Mediterana sau într-o capitală aglomerată și înțesată de muzee.
Cumpără biletele de avion din timp, o să ai surpriza să obții niște prețuri excelente, aproape toate companiile, de la Tarom, British Airways sau Air France au promoții, totul este să te ocupi din timp de acest subiect.
Dacă înainte alegeai hoteluri de 4 si 5 stele, e vremea apartamentelor de vacanță. Există site-uri specializate, cu oferte superbe, de la apartamente studio, sau de două camere și până la adevărate apartamente de tip suită, dotate cu tot ce ai nevoie, la câteva minute distanță de plajă și la prețuri excelente, 40, 50 de euro pe noapte. 

Fixează-ți un buget de la început.
Fă-ți calculele financiare în așa fel încât să te poți încadra în suma alocată. Ca să nu stai stresată. Ia în calcul ieșirile în cluburi, cinele, umbrela și chaise-longue-ul pe care le vei închiria la plajă; micile suveniruri; răsfățul de shopping. Mai puține haine, dar calitate supremă. Vacanța înseamnă răsfăț, ai așteptat-o prea mult și trebuie să te simți ca o divă. Chiar dacă nu vei bea șampanie toată ziua, măcar seara.

Vacanța în România
În cazul în care bugetul nu-ți permite o vară în afara țării, te poți orienta spre weekenduri la Marea Neagră, țărmul românesc.
Sau să adopți stilul ,,granny chic’’: să aduni un grup de prieteni și să închiriați o vilă dotată cu ,,room service’’, piscine și tot ce mai aveți nevoie pentru câteva zile de răsfăț suprem. Vă recomand Clubul Cortina, www.clubcortina.ro , un loc care este cunoscut pentru nunți, botezuri și alte evenimente fericite, cu meniuri tres gourmet și servicii ireproșabile. Dar puțini sunt cei care știu faptul că în weekendurile în care nu este ocupat de mirese vesele, acest loc liniștit de lângă București devine destinația perfectă de ,,escape from The Big City’’.

Îți doresc o vacanță minunată, de care să-ți aduci aminte cu drag.

Articole asemanatoare
GIGI GHINEA: Cum să te vindeci de nefericire
Cum sa te enervezi cu stil
Cum sa fii o maestra a flirtului!
Cum sa-i suporti hobby-urile?

1 Response

  1. nisipprintredegete

    eu am ales varianta “vacanta de vara la toamna”, cand peste tot sunt reduceri. in plus, pana atunci sper sa mai strang cativa banuti. partea proasta: o sa fie foarte greu in lunile iulie-august, cand toata lumea va avea de impartasit povesti despre mari albastre si nisipuri fine.

Comenteaza acest articol

Cum să te pregătești de vacanță cu un buget recesionisto-elegant

by realitatea   2 min
1