Tabu
LIFESTYLE

Calea Victoriei redevine pietonală. Când începe programul „Străzi deschise”

Programul „Străzi deschise” va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârşit de săptămână, pe 6 şi 7 aprilie, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Începe cel mai mare eveniment outdoor din Bucureşti, ‘Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană’ care transformă, din data de 6 aprilie şi până în 13 octombrie, arterele aglomerate ale Capitalei în spaţii pietonale temporare. În aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziţii, ateliere pentru copii şi activităţi sportive. Peste un milion de bucureşteni şi turişti au participat anul trecut la acest eveniment”, a anunțat Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Primarul general a precizat că sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 22.00, Calea Victoriei va fi pietonală pe segmentul de drum Piaţa Victoriei – intersecţia cu Str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor.

Totodată, în sfârşiturile de săptămână în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 9.00.

Imagine

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanți, se va desfășura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024 și cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spațiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori și turiști. Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului sunt activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activități sportive.

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor. Locuitorii Capitalei sunt invitați pe Calea Victoriei pentru a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului și să urmărească, începând cu ora 17.00, momentele artistice programate să se desfășoare pe traseul pietonal.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

S-a accidentat la Eurovision! Află în ce STARE este mama lui Kitty Cepraga!

Haul – noul instrument de marketing pentru branduri care pare nevinovat dar creează dependență

Dora Constantinovici

O fostă prezentatoare TV, de nerecunoscut

Ipostaza rara: Iulia Vântur, la plaja!

“Sa nu ia bataie si LAVINIA!” – cine spune asta!

realitatea

Prima declaratie a Biancai dupa ce a devenit mireasa!

Scrie un comentariu