Tabu
lifestyle

Unde este mama ta, mami?

Liliana Ionescu, beauty editor, și Maia, 4 ani

Mama mea a murit cu o lună înainte de a rămâne eu însărcinată și cu o lună jumătate înainte de a mă căsători. Tata a murit când Maia avea 7 luni și jumătate, la o zi după ziua mea de naștere. Cu alte cuvinte, nu ieșisem bine din depresia provocată de moartea mamei, că a murit și tata. Am fost liniștită pentru că Maia era prea mică să-i dau vreo explicație; nu m-am gândit că o să mă întrebe așa de curând despre ei.

– Bunica mea și bunicul meu unde sunt? Cam așa a sunat întrebarea Maiei, venită când avea doar 2 ani și ceva. I-am răspuns, după câteva momente în care mintea mea s-a împiedicat între o mie de posibile răspunsuri. I-am spus că au murit. A făcut ochii mari și a repetat.
– Au mulit!? Åži unde s-au dus? Mintea mi-a luat-o din nou razna. Unde s-au dus? Eu de unde să știu, acolo unde trebuie. Ce să spun? În pământ? E înfricoșător. În cer? E ambiguu. Copiii nu trebuie mințiți, trebuie să le spui adevărul, indiferent care este acesta, evident într-o formă pe care o pot înțelege și accepta. Așa că răspunsul a fost că bunicii ei sunt peste tot, ne privesc și au grijă de noi. I-am spus că dacă se uită mai bine pe cer, o să vadă că norii capătă niște forme și acolo este mama mea, stă pe un norișor și ne zâmbește.

Cu timpul, a continuat să întrebe, în special de mama.
– Unde este mama ta, mami?
I-am spus că mama mea este în sufletul meu și acolo va rămâne mereu. Tot în aceeași discuție m-a întrebat de ce a murit. I-am dat un răspuns de care nu sunt sigură nici acum. I-am spus că s-a îmbolnăvit foarte tare și corpul ei a luptat cu boala, dar apoi a obosit și nu a mai avut putere să lupte. Iar despre tata, care a făcut infarct, i-am spus că i s-a oprit inima. Din fericire, nu a cerut amănunte. Acum, când se dă în leagăn, foarte sus așa cum îi place ei, o strigă pe mama cam așa. – Mama lu’ mama, unde ești? Eu mă dau până la cer, să zbor cu mami și cu mama lu’ mami…

ARTICOLE SIMILARE

Ernest a facut nunta in stil american! Prietenii i-au rapit mireasa si au adus alta in loc

City break în Budapesta – ce să vezi în 3 zile și unde mănânci cel mai bine

Andreea Damian

Elvis Presley, RESUSCITAT pe scena!

Femeile însărcinate au orgasm la naștere

realitatea

Pierderi si migrene pentru companiile de leasing

realitatea

Patrick Swayze, în cartea sa: Moartea te pune față în față cu sufletul tău

realitatea

Scrie un comentariu